Aday da olamaz üç defa seçildi

Güncelleme Tarihi:

Aday da olamaz üç defa seçildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 01:26

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu Başkanlığı’na yeniden seçilen Haluk Ulusoy’un görev süresinin pek de uzun olmayacağının sinyalini verdi. Genel Kurul’u yeniden olağanüstü toplayacağını ilan eden Şahin, "Bu defa Ulusoy aday olamayacak. Çünkü üçüncü kez seçilmiş oldu" yorumunda bulundu.

Şahin, dün Meclis’ten ayrılırken gazetecilerin federasyon seçimlerine ilişkin sorularını yanıtladı. Sözlerinin arkasında olduğunu belirten Şahin, "Söylediğim noktada üzerime düşen görevleri yapacağım. Kimseye husumetim yok. Sadece bir ilke mücadelesi veriyorum" dedi.

Şahin, bir başka soru üzerine olağanüstü kurultayın ne zaman toplanacağını şimdiden söyleme konumunda olmadığını bildirdi. "Ulusoy bir daha seçilirse ne yapacaksınız?" sorusuna Şahin, "Haluk Ulusoy artık aday olamaz. Üçüncü defa seçilmiş oluyor biliyorsunuz" yanıtını verdi.

Şimşek: Bakan istifa etmeli

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, dün TBMM Genel Kurul’unda yaptığı konuşmada, Haluk Ulusoy’un adaylığına karşı çıkan Şahin’i istifaya davet etti. Şimşek’e yanıt vermek üzere kürsüye çıkan Şahin, elinde 30’a yakın dava dosyası olduğunu belirtti. İstifa çağrısına sinirlenen Şahin, şunları söyledi:

Ben değil Ulusoy gitmeli

"Ben elimde bulunan imkanları kendi şirketlerime, yönetim kurulumdaki üyelere aktarmadım ki istifa edeyim; ben yönetim kurulu üyelerinin aldığı avansları kapattırmama gibi bir hata yapmadım ki istifa edeyim. Bunu yapanlar istifa etmeli. Ulusoy başkanlığa geldiğinde hem davalı hem davacı. Cumhuriyet savcılıklarının, TFF’yi uygulamalarıyla zarara uğrattığı, haksız birtakım parasal ilişkilerle sorumlu tuttuğu bir kişinin aklanmadan aday olmamasını istedim.

Müfettiş raporu bekleniyor

Yasanın bana verdiği yetkiye dayanarak, Başbakanlık Teftiş Kurulu’nda görevde kalmış olsaydı bu rapor verildiğinde müfettişler ne mütalaa edecek idiyseler, şimdi o mütalaayı isteyeceğim. Şimdi açılan ve açılacak davalara dayanarak
"görevde kalmasında sakınca vardır" şeklinde mütalaa verilirse Genel Kurul’u olağanüstü kongreye davet edeceğim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!