Adapazarı'nda Demokrasi Nöbeti başladı

Güncelleme Tarihi:

Adapazarında Demokrasi Nöbeti başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 15:37

Adapazarı'nda Demokrasi Nöbeti başladı

Haberin Devamı

Azim ÇELİK/ADAPAZARI(Sakarya), (DHA) - ADAPAZARI'nda, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle binlerce kişi Demokrasi Meydanı'nda 'Demokrası Nöbeti' tutmaya başladı.

Demokrasi Meydanı'nda dün gece başlayan 'Demokrasi Nöbeti' nin ilk akşamına Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Mustafa İsen ve Ali İhsan Yavuz, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Program mehteran gösterisi ile başlarken, İhsaniye Camii'nin imam hatibi Suat Tekelioğlu Kuran-ı Kerim okudu. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği'nde gazi olan vatandaşların da sahneye davet edildiği program, protokol konuşmalarının ardından İbrahim Sadri'nin şiir dinletisi ile son buldu.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 15 Temmuz'da hainlerin kaçacak delik aradıklarını belirterek, "Silahla topla gelince millet evine kaçar, biz de seçilmiş milli irade temsilcilerini alaşağı ederiz dediler. Darbeciler kaçacak delik aradılar ama kaçamadılar. Bilsinler ki bu vatana tekrar kastedilirse, vatanımız için canımızı ortaya koymaya hazırız" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Toçoğlu, 15 Temmuz hainlerinin bir bölümünün şu anda yurt dışında faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, "Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Sakarya'da da hemşerilerimiz bu katillere, bu alçaklara geçit vermedi. Bu meydanda tam bir ay beraberce bu alçaklara, ülkemizi satmaya çalışan bu hainlere karşı direndik. Bir yıldır millet olarak, Sakarya olarak ayaktayız ve buradayız. Peki ülkemizi bölmeye, seçilmiş hükümetimizi devirmeye kalkan hainler nerede? Kimisi Amerika'da, Avrupa'da, Almanya'da ihanetlerine devam ederken, kimisi de yaptıklarının hesabını vermekle meşgul" diye konuştu.

15 Temmuz'da hain girişimde bulunanların aldıkları cevapla bir daha buna kalkışamayacağını ifade eden Ak Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu ise şöyle konuştu:

"15 Temmuz bundan sonra Türkiye'de aziz milletimizin iradesini, temsilcilerini zayıflatıp gasp etmeye çalışanların bir daha asla buna cesaret edemeyeceklerini gösterdiği bir gece oldu. O gece burada toplandığımızda endişeliydik. Birden Valilikte kuşatma var haberini aldık. Bu haberi duyduğunda hemen valiliğe koşan, o hainlerin karşısına dikilen ve gazilik unvanına kavuşan aziz Sakaryalı hemşerilerimizin hakkını ödeyemeyiz"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!