Adana'ya Türkiye'nin en büyük barınağı

Güncelleme Tarihi:

Adanaya Türkiyenin en büyük barınağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 13:55

Adana'ya Türkiye'nin en büyük barınağı

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediyesi, 117 dönüm alanda Türkiye'nin en büyük hayvan barınağını kuruyor. Merkez Çukurova İlçesi Söğütlü mevkiinde kurulacak komplekste 2 bin köpek, 500 kedi, 100 at-eşek ile yabani hayvanların tedavisi, aşılaması, bakımı ve rehabilitasyonu sağlanacak. Adana'nın ilk hayvan mezarlığı da kompleks içinde oluşturulacak. 
İLK ETAP EKİM AYINDA 
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatı ile harekete geçen Fen İşleri Daire Başkanlığı, barınağın 43 dönümlük ilk etabını ekim ayında hizmete açacak. 2 bin köpeğin barınacağı ilk etapta ziyaretçi salonu, kafeterya, sahiplendirme alanı, klinik, ameliyathane, aşılama ve kısırlaştırma ünitesi, mutfak ve soğuk hava deposu yer alacak. Köpek barınağında yetişkinler, yavrular ve hastalıklı köpekler için ayrı yaşam alanları bulunacak. Köpeklerin barındığı bölümle bağlantılı olacak şekilde 35 dönüm arazide doğal yaşam alanı oluşturulacak. 
KEDİLER İÇİN ÖZEL EV
Kedi barınağı 39 dönüm alanda inşa edilecek. 500 kedinin koruma altına alınacağı bölümde 3 adet büyük kedi evi, klinik, ameliyathane, aşımala ve kısırlaştırma ünitesi yer alacak. Kedi barınağının yanında at ve eşekler için haralar yapılacak. 100 at-eşeğin barınacağı alanda iki adet padok hazırlanacak. Padoklarda engelliler için atlı terapi yapılacak.
HAYVAN MEZARLIĞI
Komplekste hayvan mezarlığı da bulunacak. Hayvanseverler, hayatına kaybeden can dostlarını bu alanda toprağa vererek, mezarlarını diledikleri zaman ziyaret edebilecek. 

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!