Adana'ya çevreci adliye 

Güncelleme Tarihi:

Adanaya çevreci adliye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 13:40

Adana'ya çevreci adliye 

Haberin Devamı


Salih ÜÇTEPE/ ADANA, (DHA) - ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılan, Türkiye'nin en büyük 3'üncü adliyesi özelliğine sahip Adana Adliye Sarayı inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. Yeni adliye binada çevreci özellikleriyle dikkat çekiyor.
208 bin metrekare kapalı alana sahip olacak binada iç dizayn, çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor. Hem akıllı, hem de çevreci özellikler taşıyan binada yer altından çıkan sular bir depoda toplanacak, kurulacak arıtma sistemiyle binanın ısıtılması ve soğutması ile bahçe sulamasında kullanılacak. Ayrıca çatıya kurulacak enerji panelleriyle binanın elektriği üretilecek.
180 MAHKEME SALONU
Önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan yeni adliye binasında 209 cumhuriyet savcısı odası, 310 hakim odası, 180 mahkeme, 119 adet çeşitli müdürlük ve idari hizmet amaçlı oda, 325 arşiv ve emanet deposu, 6 yemekhane ve kafeterya ile bebek bakım odası, kuaför, kütüphane, 400 kişilik konferans salonu ve banka ile sosyal ve fiziksel ihtiyacı karşılayacak birçok donatı yer alacak. Binada ayrıca hem personelin hem de vatandaşların kullanabileceği bin 132 araç kapasiteli kapalı, 470 araç kapasiteli açık olmak üzere toplam bin 602 araç kapasiteli otopark bulunacak.
EN MODERN BİNALAR ARASINDA YER ALACAK
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yeni adliye binasının Türkiye'nin en büyük ve en modern adalet binaları arasında yer alacağını belirterek, "Tamamlandığında fiziki yapısı ve peyzaj düzenlemeleriyle vatandaşların ve personelin çok rahat kullanabileceği bir bina olacak. Binada kullanılan ürünlerin çevreye saygılı, doğal ürünler olmasına özen gösteriyoruz. Ayrıca duruşma salonlarından kalem odalarına binanın her yeri modern bir şekilde dizayn edilecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!