Adana’nın istihdam hedefi 15 bin

Güncelleme Tarihi:

Adana’nın istihdam hedefi 15 bin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2017 11:55

Adana’nın istihdam hedefi 15 bin

Haberin Devamı

ADANA Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işsizlikle mücadele kapsamında başlattığı istihdam hareketinin Adana'da hayata geçirilmesi için iş dünyasının el ele verdiğini belirterek, "Adana'dan beklenti, 15 bin işsizin işe alınması. Bunu, en kısa zamanda tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte hayata geçireceğimize inanıyorum" dedi.

ATO'nun şubat ayı olağan Meclis toplantısı Tarkan Kulak Başkanlığında gerçekleşti. Toplantının açılışında konuşan Tarkan Kulak, 17-20 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen Davos Zirvesi'nin ekonomik sonuçlarına ilişkin değerlendirme yaptı. Kulak, zirveden çıkan sonuçları şu şekilde özetledi: "Bankalar, süregelen krizler ve krizlerin temel nedeni görülmeleri nedeni ile eski saygınlığa sahip değiller. Piyasa öngörüleri AB ve ABD'deki sınırlı toparlanmaya karşın kriz derinleşecek. Korumacılık eğilimlerinin artması ticaret savaşlarına yol açar nitelikte. Dünya ülkeleri küreselleşmenin yeniden yapılanmasının tek çözüm olduğunu söylüyor ancak ABD halen temel belirleyici. Asya ülkeleri, ABD'nin ayrıldığı Trans Atlantic Paktı'nın alternatifi olabilir mi? Asya halen bu entegrasyonu işler hale getirmekle meşgul, uluslararası yatırımların teşvikinin önemini halen koruduğu" diye konuştu.
Daha sonra söz alan ATO Başkanı Atila Menevşe de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam hareketine Adana olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Menevşe şöyle konuştu:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimi, ÇSGB (İŞKUR) ve TOBB işbirliğiyle 'Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği' adıyla yeni bir istihdam hareketi başladı. İstihdam Seferberliği kapsamında işbaşı eğitimine katılanların; 1 yıla kadar net asgari ücret tutarındaki maaşı ile iş kazası, meslek hastalıkları ve genel sağlık sigortası primlerinin İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanması öngörülüyor. Bu sürenin sonunda işbaşı eğitim programına katılanların istihdam edilmeleri durumunda 42 aya kadar varan sürelerle asgari ücret üzerinden SGK işveren primi İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanabilecek. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında sunulacak bu desteklere 2 sigortalı çalışanı bulunan ve İŞKUR'a kayıtlı olan tüm işyerleri başvurabilecek. Konuyla ilgili Adana'mızın bu yıl 15 bin yeni istihdam hedefi var. İşverene ve işsize yeni olanak getirecek bu seferberliği Sayın Valimiz bizzat takip ediyor. Bu imkandan Adana olarak en yüksek oranda yararlanacağımıza inanıyor, katkı sunan tüm kurum, kuruluş ve firmalara şimdiden teşekkür ediyorum."

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!