Adanalılardan Rakı Festivali yasağına ilginç tepki

Güncelleme Tarihi:

Adanalılardan Rakı Festivali yasağına ilginç tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 11:14

Adana’da tarihi Kazancılar Çarşısı’nda düzenlenecek Rakı Festivali’ne Valilik tarafından yasak getirilmesi büyük tepki çekti. Adanalılar "Vız gelir tırıs gider" diye boşuna dememişler. Festival yasağına sosyal medyada ilginç bir çözüm buldular.

Haberin Devamı

2006’dan beri Aralık ayının ikinci cumartesi kutlanan Dünya Rakı Günü’nde, Adana’da düzenlenen Rakı Festivali bu yıl tartışmalara konu oldu. 
Adana Valisi Mustafa Büyük festivalle ilgili “Biz insanların içki içmesini yasaklayacak değiliz ama içmesini de arzu etmeyiz” diyerek festivale izin verilmeyeceğini belirtti.

Sosyal medyada gündem yaratan açıklama sonrası ise Adanalılar, festivalin etkinlik sayfasında ilginç bir değişikliğe gitti. “Adanalının hep bir B planı vardır” mottosundan yola çıkarak, sosyal medyada etkinlik adını “Adana Kebap ve Şalgam Festivali” şeklinde değiştirdiler. Etkinliğe uygun bir de görsel oluşturdular.

Adanalılardan Rakı Festivali yasağına ilginç tepki

Haberin Devamı

Kullanıcılar 12 Aralık’ta, etkinliğin önceden belirlendiği tarihi Kazancılar Çarşısı’nda olacaklarını söylediler.

Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü, Vali Büyük’ün açıklamaları sonrası ise şu sözleri kaydetmişti: “Vali adına konuşacak değilim. Ancak etkinlik sivil bir inisiyatif. Aslında öyle bir festival yok. Onlar kendi aralarında bir araya geliyorlar. Ne belediyelerle ne de kamuyla ilgisi bulunmuyor. Dikkat çeken, dışarıdan da katılım olan bir etkinlik. Adana’da herkes kendi başına rakı içiyor. İnsanların kendi kişisel hürriyetleri var. Önlerine engel konulamaz. Gelenlere biz de uğrayıp ’Hoş geldiniz’ demiştik. Ama bizim izin vermemiz, vermememiz gibi bir konu yok. Müdahil olmaya da niyetim yok. Bir sendika bizi göreve davet etmişti. Bunda sorumluluğumuz nedir anlayamadım. Bu konularda hassasiyet gösterenlerin ayakkabı kutuları ortaya çıktığında hiç sesi yoktu. Cumhurbaşkanı da barda vatandaşları ziyaret etmiş, onlarla oturmuştu. Ne Adana Valisi’nden ne Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan vatandaşın özel hayatıyla ilgili bir kısıtlamayı kimse beklemesin"

Vali Mustafa Büyük, Adana’da 20 bin kişinin katıldığı ’Dünya Rakı Günü’ buluşmasını yasakladı

Adanalılardan Rakı Festivali yasağına ilginç tepki

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!