Adanalılar, Çukurova Kitap Fuarı’na akın etti

Güncelleme Tarihi:

Adanalılar, Çukurova Kitap Fuarı’na akın etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2018 16:00

Adanalılar, Çukurova Kitap Fuarı’na akın etti

Haberin Devamı

ADANA ,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Çukurova Kitap Fuarı’na 7’den 77’ye Adanalılar akın etti.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 303 yayınevi ile 500 yazarı okurlarıyla buluşturan Çukurova Kitap Fuarı’nda girmek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Adana Büyükşehir Belediyesi açtığı stantda Çukurovalı yazarları ağırladı, Altın Koza A.Ş.’nin stantında kentin tarihini, kültürünü ve sanatını yansıtan eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
ÇUKUROVALI YAZARLAR BÜYÜKŞEHİR STANDINDA
Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, “Çukurovalı Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor” sloganıyla hazırladığı stantda Türk edebiyatına damga vuran Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Ümit Yaşar Oğuzcan ve Muzaffer İzgü’nün fotoğraflarına yer verirken, 27 Adanalı yazar eserlerini sergiledi. Çukurovalı Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor standında Şevket Duru, Yaşar Günhan, Bekir Buzpınar, Alper Demir, Mürtebey Çelik, Ahmet Kaytancı, Cezmi Yurtsever, Cihan Alkan, Suphiye Mutuğu, Aylin Özberk, Abdurrahman Uygur, Ramazan Demirtaş, Mehmet Tezcan, Mansur Işıkbal, Çağatay Koçar, Ahmet Nadir İşisağ, Ahmet Karataş, Serkan Argöz, Caner İnep, Gülay Acar, Serhat Baysal, Abdullah Hacıoğlulları, Zahide Eskici, Harika Ufuk, Celil Çınkır, Mansur Aladağ ve Mansur Yavaş, okurlarına imzalı kitaplarının satışını yaparken, söyleşilerle düşünce dünyasına ışık tuttu.
ALTIN KOZA YAYINLARI OKURLARIN BEĞENİSİNE SUNULDU
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin iktisadi teşekkülü Altın Koza A.Ş. ise Adana Kent Konseyi ve Çukurova Fuarcılık A.Ş. ile işbirliği içinde Adana’nın tarihini, kültürünü ve sanatını yansıtan eserleri okurların beğenisine sundu. Altın Koza standında Adana Ansiklopedisi, Bu Kentin İnsanları, Adana Avşar Ağıtları, Adana Halk Hikayeleri ve Halk Hikayeciliği Geleneği, Karacaoğlan, Adana’da İmami, Adana Mahalleleri, Yeşilçam Sinema serisi eserler sergilendi. Usta fotoğraf sanatçısı Ali Ağaoğlu’nun yeni kitabı ‘Karanlıkta’ bu stantda okurlarıyla buluştu. Adana Kent Konseyi ise fuarda Kent Konseyi Gazetesi arşivi, faaliyet raporları ve Türkiye’de ilk uluslararası tarım fuarının yapıldığı 1924 yılında yayınlanan Adana Beynelmilel Ziraat Dergisi ile katıldı.

FOTOĞRAFLI 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!