Adanalı iş kadını girişimcilere rehber oldu

Güncelleme Tarihi:

Adanalı iş kadını girişimcilere rehber oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 12:12

Adanalı iş kadını girişimcilere rehber oldu

Haberin Devamı

ADANA'da iş kadını Esra Özden, 'Kadın ve Girişimcilik' programına katılmak için gittiği ABD'de 40 gün boyunca 8 eyalette düzenlenen eğitimlere katıldıktan sonra 'Girişimcilik Ekosistemi Derneği'ni kurdu. Özden, mart ayında kurdukları dernek ile Türkiye'nin girişimcilik sistemini etkin hale getirmek istediklerini söyledi.

ABD'Yİ ÖRNEK ALDI

ABD'ye 20 girişimci kadınla birlikte gittiğini belirten Özden, bu ülkede girişimci için ekosistemin sorunsuz şekilde çalıştığına dikkat çekti. Özden "Örneğin, Wall Street'i hep biliriz, finansın kalbidir. Finans sektöründeki girişimciler bir organizasyonel yapı oluşturmuşlar. Bu yapıda o sektöre girecek olan yeni girişimcileri alıyorlar. Üye olduktan sonra sistem içerisindeki deneyimli olan girişimciler bununla bir süre çalışıyorlar, eşleşiyorlar, bütün deneyimlerini aktarıyorlar" dedi.

DERNEK OLARAK GÜÇLÜYÜZ

Dernekte farklı kentlerden üniversiteler, CEO'lar ve bir çok iş adamının girişimcilere koçluk yaptığını ve deneyimlerini aktardığını belirten Özden şu bilgileri verdi: "Üye girişimcilerimiz için havuzlar oluşturduk. Aday girişimcilerimiz var, bunlar çeşitli üniversitelerden öğrenciler. Bir iş planı çerçevesinde alıyoruz..Hakikaten bunun girişimi başarılı olabilir, ilerleyebilir dediklerimizi, gerçekten girişimcilik konusunda vadeden çocukları aldık. Yine başka bir havuz mentörler havuzu. Mentörler havuzunda da yine bu bahsettiğim yönetim kurulu başkanları, CEO'lar var. Başka bir havuz da melek yatırımcı havuzu, aynı ABD'deki sistem gibi çalışıyoruz.."

ÇARPAN ETKİSİ YAPACAK

Derneğin başta Çukurova olmak üzere Tüm Türkiye'de çarpan etkisi yaratacağını belirten Özden "Bizim Çukurova olarak yapı itibariyle aslında Marmara Bölgesi'ne alternatif bir yapımız var. Yani sanayi dersiniz, tarım derseniz, hangi tarafından bakarsanız zaten çok elverişli coğrafyadayız. Teknolojiyle ilgili bir şey yapmak istediğimizde ya da bir fikre destek vermek istediğinizde çok büyük şirketlerimiz var. Buna destek olabilecek, altyapı olarak bölge olarak çok doğru bir bölgedeyiz. Bu nedenle derneğin Çukurova'yı çok değiştireceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!