Adanalı inadı işe yaradı

Güncelleme Tarihi:

Adanalı inadı işe yaradı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2006 00:00

İki sezon önce Orkun ve Zafer gibi iki tecrübeli kalecinin yanına 3. adam olarak gelen Serkan Kırıntılı, Trabzon maçında gösterdiği performansla herkesin dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

SERKAN Kırıntılı 2 sezon önce Adanaspor’da forma giyen genç bir kaleciydi... Ankaragücü’ne geldiğinde ise A milli takım kadrosunda yer alan Zafer Özgültekin ve Orkun Uşak gibi iki önemli kaleci vardı.

Adanalı inadı ile yılmadan çalıştı, sonunda A takım formasını aldı. Trabzonspor maçında sergilediği süper performans ile hem takımını farklı yenilgiden kurtarıp bir puan almasını sağladı hem de taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı.

21 yaşındaki Gazi Üniversitesi öğrencisi Serkan, Sarı-Lacivertli takımdaki ilk sezonunda sürekli yedek kaldı. Geçen sezon Orkun’un sakatlanmasıyla kaleyi devralan Serkan, bu maçtaki performansıyla teknik direktör Hikmet Karaman’ın gözüne girmeyi başardı ve sezon sonuna kadar ilk 11’de görev yaptı.

Bu sezon Bozinoski’nin takımın başına getirilmesiyle yeniden Orkun’un yedeği durumuna düşen Serkan, ligin 4. haftasında Hikmet Karaman’ın göreve gelmesiyle Orkun’dan kaleyi devraldı. Serkan, son olarak 2-2 beraberlikle sonuçlanan Trabzonspor karşılaşmasında yaptığı birbirinden güzel kurtarışlarla herkesin beğenisini kazandı.

Futbola Adanaspor altyapısında başlayan ve bu kulüpte profesyonel olan Serkan Kırıntılı, iki sezon formasını giydiği Adanaspor’un ligden düşmesinin ardından, Ankaragücü ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Başkent’te oynamaktan gurur duyduğunu anlatan Serkan, "Buraya geldiğimde kaleyi Zafer ve Orkun ağbeyler koruyordu. Ben, onların yedeğiydim. İkisi de milli futbolcuydu ama ben de Avrupa ikincisi olan genç milli takım formasını giyiyordum. Moralimi bozmadım, kendime güvendim. Bir gün kaleyi devralacağımı biliyordum ve bunu başardım. Orkun ve Zafer ağabeylerden çok şey öğrendim. Her ikisine de teşekkür ediyorum" dedi. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi olan Serkan, her futbolcu gibi kendisinin de en büyük idealinin A Milli Takım formasını giymek ve üç büyük kulüpten birinde futbol oynamak olduğunu söyledi.

Serkan Kırıntılı Ankaragücü’nün yaşadığı sıkıntılı dönemin geçici olduğunu iddia ederek, "Alacağımız ilk 3 puandan sonra çıkışa geçeriz ve ligi ilk yarısını orta sıralarda tamamlarız" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!