Adanalı dağcılar Haça Dağı'na tırmandı

Güncelleme Tarihi:

Adanalı dağcılar Haça Dağına tırmandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 15:56

Adanalı dağcılar Haça Dağı'na tırmandı

Haberin Devamı

 

 

Adanalı dağcılar Deniz Eroğlu ve İlyas Efe Cansu'nun da aralarında bulunduğu 26 Türk dağcı, Hocalı şehitlerini anmak amacıyla Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ndeki Haça Dağı'na zirvesine Türk bayrağı açtı.
İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, 26 Şubat 1992'deki Hocalı katliamını anmak için tırmanış etkinliği düzenledi. Türkiye'nin farklı şehirlerinden bir araya gelen 26 dağcı, Nahçıvan'a geçerek, bölgenin en zor tırmanılabilen dağlarından olan 2 bin 426 metre yüksekliğindeki Haça Dağı'nın zirvesine tırmandı. Dağcılar zirvede Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ile 'Hocalı Şehitleri'ni saygıyla anıyoruz' yazılı pankartlar açıp şehitleri andı.
Tırmanışa Adana'dan katılan dağcılardan Deniz Eroğlu, "2 devlet bir millet anlayışıyla Ermenilerin Türklere uyguladığı soykırımı lanetlemek, unutturmamak, 26 Şubat'ı anmak için 26 dağcıyla beraber zirve yaptık. Topraklarımıza ve tarihimize sahip çıkarak uygulanan soykırımlar unutmamalı unutturmamalıyız yoksa unutuluruz"dedi.
Lorut Dağcılık Kulübü yöneticilerinden İlyas Efe Cansu bu anlamlı etkinliğe Adana'yı temsilen katılmalarından dolayı gurur duyduklarını belirttiler.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!