Adanalı dağcılar Aladağ’da trans yaptı

Güncelleme Tarihi:

Adanalı dağcılar Aladağ’da trans yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 10:43

Adanalı dağcılar Aladağ’da trans yaptı

Haberin Devamı

Malik GÖDELİNER/ULUKIŞLA(Niğde), (DHA)-ADANA Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) dağcılık ekibi, Adana, Kayseri ve Niğde üçgenin de bulunan Aladağlarda trans (Dağ Yürüyüşü) yaptı. 3 gün süren trans faaliyetine 15 dağcı katıldı.
Niğde Çamardı ilçesi Sokullupınar kamp alanından tırmanışa geçen Adanalı dağcılar, Karayalak vadisi boyunca 4 saatlik tırmanış, Çelkibuyduran geçidinden ise 2 saatlik bir tırmanışın ardından 3 bin 723 metre yüksekliğinde ki Emler zirvesine ulaştı. Burada Türk bayrağı açıp zirve defterini imzalayan dağcılar, batıdan doğuya dağ geçişleri faaliyetlerine devam etti. PRODOSS dağcılık ekibi uzun süren bir yürüyüşün ardından geceyi Yedigöller platosu, Direktaş büyük göl mevkiinde geçirdi.
Sabahın erken saatlerinde Hacer boğazına doğru tekrar yürüyüşe geçen Adanalı dağcılar 9 saat süren inişin ardından Hacer ormanı içinde yer alan Soğukpınar dağ evine ulaştı. Toplamda 45 kilometre yürüyen dağcıların bu yıl ki trans faaliyeti Kapuzbaşı takım şelalelerinde son buldu.

PRODOSS Kulübü etkinlik lideri Olcay Başel, her yıl geleneksel hale getirdikleri Aladağlar transını bu yıl Hacer ormanı ve sonrasında Kapuzbaşı şelalerinde sonlandırdıklarını belirterek sonraki faaliyeti farklı bir rotadan yapacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!