Adana'dan Cannes'e uzanan başarı öyküsü

Güncelleme Tarihi:

Adanadan Cannese uzanan başarı öyküsü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 12:14

Adana'dan Cannes'e uzanan başarı öyküsü

Haberin Devamı

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA) - ADANA'da yüksek lisans öğrencisi yönetmen Özlem Çıngırlar, yönettiği ilk kısa filmiyle dünyaca ünlü Cannes Film Festivali'nde kısa film seçkisine girdi.
Ekibiyle yakaladığı büyük başarının kendisini gururlandırdığını anlatan Özlem Çıngırlar, "Cannes Film Festivali'ne gideceğiz ama şimdiden bu başarının verdiği heyecanla yeni çalışmalara başladık" dedi.
İLK KISA FİLM
Mersin Üniversitesi'ni Geliştirme Vakfı'nda proje yöneticisi olarak çalışan Özlem Çıngırlar, fotoğraf, görüntü ve sanat eğitimleri aldı. Çağ Üniversitesi'nde psikoloji alanında yüksek lisans eğitimini sürdüren Özlem Çıngırlar, mülteci kadınlar üzerinden özgürlük ve sınır kavramını sorgulayan bir senaryo yazdı. Arapça olarak kuş anlamına gelen 'Asfur' adıyla kısa film çekmeye karar veren Özlem Çıngırlar, görüntü yönetmenliğini Ali Güleryüz ve sanat yönetmenliğini İsmail Ökke'nin yaptığı 5 dakikalık kısa filme imza attı.
'ÇOK MUTLUYUZ'
Çekimleri 2016'da tamamlanan film, ilk olarak Sabancı Vakfı'nca düzenlenen film festivalinde finale kaldı. Büyük beğeni toplayan filmin heyecanını yaşayan Özlem Çıngırlar, dünyaca ünlü Cannes Film Festivali'nden gelen bir haberle daha da mutlu oldu. İlk kısa filmi 'Asfur'un Cannes Film Festivali'nde kısa film seçkisine girerek 24-26 Mayıs'ta gösterileceğini anlatan Çıngırlar, "İlk filmimizle böylesi mutlu olmak çok iyi bir duygu. Cannes Film Festivali'ne gideceğiz ama şimdiden bu başarının verdiği heyecanla yeni çalışmalara başladık. Daha gidecek çok yolumuz var" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!