Adana'daki katliam 2 yıl önce 'geliyorum' demiş

Güncelleme Tarihi:

Adanadaki katliam 2 yıl önce geliyorum demiş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 12:28

Adana'daki katliam 2 yıl önce 'geliyorum' demiş

Haberin Devamı

 

Bekir KARAKOCA/ ADANA,(DHA)- ADANA'da emekli vali eniştesi, 2 halası ile 2 kuzenini öldürüp intihar eden Suphi Denizhan Dener'in (39) sevgilisi Hanım Kaya'nın (25), polise verdiği ifadesindeki bir detay, katliamın 2 yıl öncesinden 'geliyorum' dediğini ontaya çıkardı. Dener'in 2 yıl önce sinirli bir anında kendisine 'Halalarımı katledeceğim' dediğini ileri süren Hanım Kaya, olayın neden kaynakladığını ise bilmediğini anlattı. Genç kadın, sevgilisinin ailesinin kendini isteyip istemediği konusunda da bir bilgisinin olmadığını savundu. Ancak Denizhan'ı bu kadar kine iten nedenin sadece evleneceği kızı ailenin istememesi mi, başka bir neden mi olduğu ise hala aydınlanmadı.  
Kurtuluş Mahallesi'nde 3 Mayıs akşamı kız isteme görüşmesi için bir araya geldikleri emekli Vali olan eniştesi İsmet Metin (76), halası Nurşen Metin (68), kızları Senem Metin (41),  kendisini büyüten diğer halası Gönül Cengiz (66) ile Gönül Cengiz'in oğlu Suphi Cumhur Cengiz'i (38) öldürüp intihar eden Suphi Denizhan Dener'in (39) sevgilisi Hanım Kaya'nın polise verdiği ifadesi ortaya çıktı. Adana'da oturduğunu ve işsiz olduğunu söyleyen ve çevresine Zeynep ismiyle kendini tanıtan Hanım Kaya, yaşananları tek tek anlattı. Katliamdan yaklaşık 2 ay önce Suphi Denizhan Dener'in kendisine halalarının geleceğini anlattığını belirten Hanım Kaya, "25 Mayıs'ta ailemden istemek için geleceklerini söylemişti. Olaydan 10 gün önce, halası Gönül Cengiz ve eşi Metin Cengiz ile Hatay'a geldiklerini bana söylemişti. Ayrıca 2 Mayıs'ta da Adana'ya geleceğini söylemişti. Hatta halası ve eşinin Adana'ya gelmek için karar veremediklerini, sinirlendiğini söylemişti ama bana haber vermedi" dedi.
Sevgilisi Suphi Denizhan'ın Hatay'da halası Gönül Cengiz ve oğlu Suphi Cumhur Cengiz ile birlikte oturduğunu Adana'da da evi olduğunu da anlatan genç kadın ifadesinde şunları söyledi:
'HALALARIMI KATLEDECEĞİM, BENİ SİNİRLENDİRİYORLAR' DİYORDU
"Bunlarla bir sorunu olup olmadığını bana anlatmazdı. Halası Nurşen Metin ve eşi İsmet Metin ile aralarında bir sorun olup olmadığını bilmiyorum. Bana bugüne kadar herhangi bir şey söylemedi.  Tarihten 2 sene önce Suphi Denizhan ile konuştuğumuzda sinirli bir hali olduğu zaman ben sormuştum, bana akrabalarını yani 'Halalarımı katledeceğim, beni sinirlendiriyorlar' diyordu. Ben de 'Neden böyle konuşuyorsun?' dediğimde, 'Hiç böyle bir şey yapar mıyım? Şaka yapıyorum' diyordu. Ancak halaları ile ne sorun yaşadığını söylemiyordu. Bugünkü olayın da neden kaynaklandığı konusunu bilmiyorum. Ankara'da oturan halası Nurşen Metin ve eşi İsmet Metin ile birlikte kızları Sinem Metin'in de beni istemek için Adana'ya geleceklerini, Suphi Denizhan Dener bana bir ara söylemişti. 2 gün sonra, yani Cuma günü kahvaltı yapacaktık. O zaman beni tanıştıracaktı. İkimizin arasındaki konuşmalarda ara sıra ben Suphi Denizhan'a 'Halaların hadi beni beğenmezse' diyordum. Suphi Denizhan da bana 'Seni beğenmeyecekler de kimi beğenecekler' diye söylüyordu."
'NEDEN BÖYLE BİR ŞEY YAPTIĞINI BİLMİYORUM'
Olay günü konuşmalarında Suphi Denizhan'ın Hatay'da olduğunu bildiğini de vurgulayan Hanım Kaya, sözlerine şöyle devam etti:
"3 Mayıs'ta saat 16.35'te Suphi Denizhan beni aradı. Bir apartman kapıcısı ile bana para yolladığını, 'Bu para ile üzerine kıyafet alırsın, tanışmada seni güzel görsünler' dedi.  Saat 19.17 sıralarında Suphi Denizhan ile tekrar telefonla konuştum. Bana '1-2 gündür halalarıma sinirlendiğim için seni arayamadım, seni ihmal ettim. Kendine iyi bak. Seni seviyorum' dedi. Ben de 'Sende bir haller var galiba' dedim ve telefonu kapattık."
AİLESİNDEN BENİ İSTEMEYEN VARSA BİLMİYORUM
Bu konuşmadan 20 dakika sonra ortak tanıdıkları taksiciyi aradığını anlatan Hanım Kaya, ifadesinde olayı nasıl öğrendiğini ise şöyle anlattı:
"Taksici ağabey bana, 'Suphi Denizhan Dener, 2-3 gündür Adana'da hatta 1 saat kadar önce eve çıktı" dedi. Ben de taksiciye, 'Suphi Denizhan eve çıktıysa gel beni al' dedim. Taksici saat 20.05'te geldi, beni evden aldı, taksiye bindim. Bu sırada taksici, Suphi Denizhan'ın Adana'ya geldiğini söyleyerek, 'Belki ailesi ile sorunu vardır ondan dolayı sana söylememiştir, kafana takma' dedi. Ben de, 'Ağabey zaten oraya gidince yukarı çıkmam, zile basarım, Suphi Denizhan'ı aşağıya çağırırım, konuşurum. Eğer bir sorun varsa yukarıya çıkmayayım' dedim. Taksi ile apartmanın önüne geldik. Polisler vardı. Polisler bana 'Suphi Denizhan Dener'in kız arkadaşı mısın? dedi. Ben de 'evet' dedim. Daha sonra yukarıya çıktım. Polisler çilingir bekliyorlardı. Sonra beni emniyete getirdiler. Ben Suphi Denizhan'ın halalarını, eniştelerini ve çocuklarını hiç görmedim, onlarla tanışmadım. Ailesi ile bir şey sorduğumuzda konuşmazdı ve konuyu kapatırdı, 'Her şeyin yeri ve zamanı var' derdi. Suphi Denizhan Dener'in ailesinden beni istemeyen varsa bilmiyorum. Zaten ailesiyle yüz yüze tanışmadım. Suphi Denizhan Dener'in neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum, hiç şüphelenmedim."

HATAY'DA TOPRAĞA VERİLİYOR
Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edilen Gönül Cengiz ve oğlu Suphi Cumhur Cengiz'in cenazeleri toprağa verilmek üzere Asri Mezarlığa getirildi.
Emekli Vali İsmet Metin, eşi Nurşen Metin, kızları Senem Metin'in cenazeleri ise Kanada'daki kızının gelmesinin ardından yarın toprağa verilecek. Anne ve babası yıllar önce ölen ve kardeşi de olmayan Suphi Denizhan Dener'in cenazesinin ise dayıları tarafından teslim alınıp, daha sonra toprağa verileceği bildirildi.


BK(OA/  )(5.5.2017,FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!