Adana'da yürüyüş yasağı

Güncelleme Tarihi:

Adanada yürüyüş yasağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 13:27

ADANA’da, ’Savaşa karşı barışı savunacağız’ sloganıyla yürümek isteyen KESK, DİSK, TMMOB ve Tabip Odası üyelerine polis izin vermedi.

Haberin Devamı

Merkez Seyhan İlçesi’ndeki İnönü Parkı’nda toplanan yaklaşık 500 kişi, ’Savaşa inat, yaşasın hayat’, ’Faşizme karşı omuz omuza’ ve ’Yaşasın halkların kardeşliği’ sloganları attı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eyleme, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de destek verdi. ’Savaşa karşı barışı savunacağız’ yazılı pankartla yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Atatürk Parkı’na yürümek isteyen KESK, DİSK, TMMOB ve Tabip Odası üyelerine, polis izin verilmeyeceğini söyledi. Sendika ve oda temsilcileriyle CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, polis yetkilileriyle görüşerek yürüyüşe engel olunmamasını istedi. Yapılan görüşmelere karşın önleri çevik kuvvet polisleriyle kesilen göstericilerin yürümesi engellendi. Yürüyüş yapamayan göstericiler ise 5 dakikalık oturma eylemi yaparak buna tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, "Biz barış için yürümek istedik ama barışı istemeyenler bizi yürütmüyor" dedi. Bir süre slogan atan eylemciler, daha sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!