Adana'da trafiği rahatlatmak için yeni projeler üniversite işbirliği ile yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Adanada trafiği rahatlatmak için yeni projeler üniversite işbirliği ile yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 12:59

Adana'da trafiği rahatlatmak için yeni projeler üniversite işbirliği ile yapılıyor

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediyesi'nin yol, köprü ve kavşak projelerine Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nden teknik danışmanlık desteği sağlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 3 köprü, bir farklı seviyeli kavşak ile otopark rehabilitasyonu projelerini gerçekleştirmek üzere İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail H. Çağatay ile teknik danışmanlık protokolü imzaladı.
Başkan Sözlü, 5 yeni projeyi hayata geçirirken Çukurova Üniversitesi'nin desteğini almaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Sözlü, Seyhan Nehri üzerindeki iki yeni köprü ile Seyhan ve Yüreğir ilçeleri arasında alternatif güzergah oluşturacaklarını, tarihi Misis Köprüsü yakınında Ceyhan Nehri üzerinde yeni betonarme köprü ile Adana'nın güneyindeki yerleşimlere ulaşımı kolaylaştıracaklarını söyledi. Başkan Sözlü, Sabancı Merkez Camii yakındaki 900 araçlık kapalı otoparkı müze kavşağına alt geçitle bağlayarak işlevselliğini artıracaklarını kaydetti. Sözlü, şöyle devam etti:
"Seyhan İlçesi'nde Sular yolunun devamında Cevat Yurdakul caddesini takip ederek Yüreğir İlçesi'nde Orhan Kemal Bulvarı'na ulaşım sağlayacak köprümüzü 30 metre genişliğinde 4 şeritli olacak şekilde yapacağız. Bu yeni köprünün yakınında, İl Sağlık Müdürlüğü önündeki kavşağı da farklı seviyeli kavşak olarak düzenliyoruz. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, Hacı Sabancı Bulvarı ve Mithat Özsan Bulvarı bu kavşakla rahatlayacak."
Adana'nın trafik yükünü hafifletecek, ağır vasıta taşıtların kent içine girmeden otoyola ulaşmasını sağlayacak Güney Çevre Yolu'nun yaklaşık 2 kilometre güneyinde yeni bir bulvar planladıklarını kaydeden Başkan Sözlü "Seyhan'dan Yüreğir'deki Karataş Yolu ve Koza Bulvarı'na ulaşım vermek amacıyla Seyhan Nehri üzerine yine 30 metre genişliğinde 4 şeritli köprümüzü yapacağız" diye konuştu.
Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül'ün de hazır bulunduğu protokol imza töreninde söz alan İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail H. Çağatay da Adana'nın gelişimine katkı sağlamaktan onur duyacaklarını vurguladı.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!