Adana'da tiyatro dolu günler

Güncelleme Tarihi:

Adanada tiyatro dolu günler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 13:49

Adana'da tiyatro dolu günler

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği Şehir Tiyatroları Buluşması başladı. Etkinliğin ilk günü İstanbul Şehir Tiyatroları William Shakespeare'in yazdığı, Serdar Biliş'in yönettiği 12.Gece adlı oyunu sahnelendi.

Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) 16 tiyatro topluluğunun, 13 gün boyunca Adanalı sanatseverlere buluşacağı tiyatro şöleninin açılış törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı. Başkan Sözlü, Türkiye'nin dört bir yanından Adana'ya gelen şehir tiyatrolarını misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Çukurova'nın bereketli topraklarında çok sayıda sanatçı yetiştiğini, çok değerli tiyatro oyuncularının iz bıraktığını vurgulayan Sözlü, şöyle konuştu:

"Sanata ev sahipliği yapmak Adana'ya yakışıyor. Bu sanat kardeşliği buluşmasına ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza sanata katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu ve sahnesi tarihidir. Türkiye'nin en çok çalışan salonlarından bir tanesidir. 3'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu sanat kardeşliği buluşmasını önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz. Adana'yı yalnızca ekonomik anlamda değil sanatsal ve kültürel anlamda da kalkındırıp geliştireceğiz. Adana, sanata, tiyatroya bu buluşmalarla doyacak."

30 EKİM'E KADAR DEVAM EDECEK

Adana Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni İsmail Dikilitaş ise 30 Ekim'e kadar devam edecek Adana Büyükşehir Belediyesi 3. Şehir Tiyatroları Buluşması'nda tiyatronun birleştirici ruhunu yansıtacaklarını belirtti. Dikilitaş, şehir tiyatrolarının bir kentin en önemli sanat kurumu olduğunu vurguladı.

Adana Belediyesi 3. Şehir Tiyatroları Buluşması'nda oyunlar Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda saat 19.00'da, Ramazanoğlu Kültür Merkezi'nde ise saat 15.00'da sahnelenecek. İstanbul Şehir Tiyatroları'nın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Azerbaycan Bakü Belediye Şehir Tiyatrosu, K.K.T.C Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, K.K.T.C Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Halk Tiyatrosu, Zonguldak Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Bartın Belediye Tiyatrosu, Sarıyer Belediye Tiyatrosu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Alanya Belediye Tiyatrosu, Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Giresun Belediye Tiyatrosu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları temsiller verecek.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!