Adana'da Tarım Fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Adanada Tarım Fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 15:34

Adana'da Tarım Fuarı açıldı

Haberin Devamı

ADANA Uluslararası Tarım Fuarı ile Adana Sera Bahçe Fuarı açıldı.
Adana Fuar Merkezi'ndeki fuarların açılış törenine Adana Valisi Mahmut DemirtaÅŸ, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Sözlü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım ve DoÄŸal Kaynaklar Bakanı Nazım ÇavuÅŸoÄŸlu, ABD Adana BaÅŸkonsolosu Linda Stuart Spech, oda baÅŸkanları ve üreticiler katıldı. Törende konuÅŸan Vali DemirtaÅŸ, tarım sektörünün tüm insanlık için hayati öneme sahip olduÄŸunu vurgulayarak, ÅŸunları kaydetti:Â
"Birleşmiş Milletler verilerine göre 7.3 milyar olan dünya nüfusunun, 2050 yılında 9.7 milyara yükselmesi beklenmektedir. Hızla artan dünya nüfusu küresel ısınma tehdidi, tarım alanlarının azalması çevre ve doğal kaynakların tahribatı gibi etkenler tarım sektörünü tüm insanlık için hayati öneme sahip olduğunun çok önemli bir göstergesidir. Çukurova verimli toprakları Ceyhan ve Seyhan nehirleri ile gelişmiş sulama imkanları transit ticaret yollarına yakınlığı gibi nedenlerle yüzyıllar boyu farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biridir. Çukurova şu anda dünyanın en büyük 3'üncü ovasıdır. Yılda 3 ürün alınabilen toprak yapısı ile ayrıca Türkiye değil dünya için de bir gıda arz merkezidir. Bu gelişmelerle Çukurova tarımının çok daha stratejik bir hale geleceği çok aşikardır."
SÖZLÜ: ADANALI ÜRETİCİLERİ DESTEKLİYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise belediye olarak üretime büyük destek verdiklerini belirtti. Sözlü sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çiftçimiz, ABD çiftçisiyle pamukta, mısırda yarışıyor. Eğer makine ekipmanlarını da teknolojik olarak kullanırsa hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu başarısını artıracaktır. Tarım sektörünün önemine inanan bir yurttaş ve belediye başkanıyım. Bu fuara desteğimiz daha da artacak."
ÇİFTÇİNİN BULUŞMA PLATFORMU
Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz de Tarım Fuarı'na 9 ülkeden 150 işadamının yeni iş bağlantıları yapmak için geldiğini söyledi. Fuar kapsamında çeşitli etkinlikler, eğitim seminerleri ve bal yarışması yer alacağını anlatan Alagöz, şu bilgileri verdi:
"Adana Uluslararası Tarım Fuarı bölgenin en kapsamlı ve en büyük fuarı haline gelmiştir. 253 firma temsilciliği ve kuruluşun katılımcı olarak fuarımızda yer alması, Adana başta olmak üzere bölgemizin tarım sektöründe önemli bir konumda bulunduğunun göstergesidir. Bu yıl yüzde 20 oranında büyüyerek 30 bin metrekare alanda hazırladığımız Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları bölgesel anlamda sektörün en önemli etkinliği olmuş, Türk çiftçisi ve üreticisi için çok önemli bir buluşma platformu haline gelmiştir."
Fuar 20 Kasım'a kadar açık kalacak.

Murat KÄ°BRÄ°TOÄžLU/ADANA, (DHA)

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!