Adana’da otizm farkındalığı artıyor

Güncelleme Tarihi:

Adana’da otizm farkındalığı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 13:20

Adana’da otizm farkındalığı artıyor

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi, 1-5 yaş arasındaki çocuklarda sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, ancak erken tanı ile tedavi edilebilen otizme karşı farkındalığı arttırmak amacıyla seminer düzenledi.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Otizm Farkındalık Semineri’nde eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Çukurova Teknokent Proje Uzmanı Ömer Faruk Bostancı ile Aile Koçu Deniz Gören, katılımcılara otizmle ilgili yürütülen sağlık hizmetleri ve farkındalık çalışmalarını anlattı. Türkiye Otizm Federasyonu kurucularından Yazar Canan Mat ise bireyler ve ailelere yaklaşım ile otizm konusunda kurum ve kuruluşların davranışlarını dile getirdi. Seminerde, otizmli bireylerin hayatını kolaylaştıracak teknolojik yenilikler ve uygulamalar üzerinde duruldu, fikir alışverişinde bulunuldu.
Seminerde davetlilere hitap eden Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, belediye olarak dezavantajlı bireylerin yaşama sevincini arttıran ve hayata daha sıkı tutunmalarını sağlayan hizmetlere ayrı bir hassasiyet gösterdiklerini vurguladı. Başkan Hüseyin Sözlü’nün destekleriyle engelli bireylerin ve ailelerinin yurt gezileri yaptığını, tatil imkanı bulduğunu, müzikli etkinliklerde gönüllerince eğlendiğini, rehabilitasyon eğitimlerine katkı sağlandığını anımsatan Akyürek, “İletişim ve sosyal etkileşim sorunları yaşayan otizmli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması için sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Otizme karşı farkındalığı attıran, erken tanı ve tedavinin önemini ortaya koyan etkinliklerin de destekçisi ollmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Halil Avşar ve Rahmi Pekar, Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak ve Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya’nın da katılım sağladığı seminerin sonunda konuşmacılara teşekkür plaketleri sunuldu. 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!