Adana'da kişiye özel radyoterapi dönemi

Güncelleme Tarihi:

Adanada kişiye özel radyoterapi dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 13:47

Adana'da kişiye özel radyoterapi dönemi

Haberin Devamı

ADANA Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Radyasyon Onkolojisi Merkezi hizmete açıldı. Merkezde, her hastanın durumu incelenerek, uygulanacak tedavinin yöntemine 'tümör konseyi' karar veriyor.
Kanser hastalarında, 'kanserli hücrelerin DNA'larına radyasyonun içeriğindeki X-ışınlarıyla zarar verilerek hastalığın tedavi edilmesi süreci' anlamına gelen 'radyoterapi' tedavisi alanında açılan merkez, Adana'da kamudaki ilk Radyasyon Onkolojisi Merkezi özelliğini taşıyor.
Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet vermeye başlayan merkezin ünitelerini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Açılan birimin, bölgedeki kanser hastaları için önemli bir tedavi merkezi olduğunu belirten Arıkan "Burada şimdiye kadar 200 kanser hastası tedavi oldu. Hastanelerimizde bu tarz özellikli birimlerin açılışını gerçekleştirerek artık, kurum ve il dışına sevk olaylarının önünü keseceğiz" dedi. Arıkan şu bilgileri verdi:
"Radyasyon Onkoloji Merkezi'nde, tedavi kararları ve hangi tedavi şeklinin uygulanacağına, 'tümör konseylerinde' karar veriliyor. Konseye, cerrahlar, radyasyon onkolojisi ve medikal onkoloji uzmanları ile ilgili branşlardaki doktorlar katılarak kişiye özel uygulanacak en iyi tedavi yöntemi belirleniyor. Merkezimizde 6 radyasyon onkolojisi uzmanı, 4 sağlık fiziği uzmanı, 4 radyoterapi teknikeri, 1 radyoterapi hemşiresiyle günde ortalama 30 hastaya, bekletmeden ve ücretsiz olarak son teknoloji ürünü bir radyoterapi LİNAC cihazıyla kaliteli hizmet veriliyor."

AĞRISIZ VE AMELİYATSIZ TEDAVİ

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Aslı Nigit de yapılan uygulamalar hakkında şunları söyledi: "Kanser hastalığı erken teşhis edildiğinde ve doğru tedavi yöntemleriyle önüne geçilebilir bir hastalık olmakla beraber, radyoterapi tedavisi kanser hastalıklarında son dönemlerde hızlı gelişim gösteren tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Özellikle, tümörlü bölgeye lokal olarak uygulanan ışın tedavisiyle, yara, kanama ve ağrı oluşmadan tedavi edildiğinden hasta açısından konforlu bir tedavi süreci gerçekleşmektedir."



ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!