ADANA HABERLERİ

MERKEZ HABERLERİ

Adana'da kırmızı biberden salça yapımı başladı

DHA
12 Ağustos 2017 - 08:53Son Güncelleme : 12 Ağustos 2017 - 08:53

Adana'da kırmızı biberden salça yapımı başladı

DHA

ÇUKUROVA kentleri; Adana, Hatay ve Mersin'de ev yapımı salça dönemi başladı. Kendi salçalarını üretmek isteyenler, bu yılda pazardan aldıkları taze kırmızı biberleri, makinede 'çektirip' damlarda güneş altında kurutuyor.
Adana'da eylül ayının yaklaşması ile birlikte kentin farklı bölgelerinde biber satış merkezleri kuruldu. Vatandaşlar aldıkları biberleri el birliğiyle temizledikten sonra ve makineye atıyor. Daha sonra tuzlanan çekilmiş biber, damlarda kıvamına gelinceye kadar kurutuluyor. Kıvama gelen salça, kış boyunca yemeklerde kullanılıyor. 100 kilo kırmızı biberden ortalama 25 kilo biber salçası elde ediliyor. 

Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Merkez haberleri bölümünde, DHA ve İHA’nın abonelerine gönderdiği Merkez haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Adana'da kırmızı biberden salça yapımı başladı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

    ADANA NAMAZ VAKİTLERİ
    23 Ağustos 2017, Çarşamba
    • İmsak
      04:12
    • Guneş
      05:55
    • Öğle
      12:52
    • İkindi
      16:34
    • Akşam
      19:29
    • Yatsı
      20:58
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı