Adana’da karnaval heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Adana’da karnaval heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 09:33

’Nisan’da Adana’da - Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’ heyecanı kenti sardı.

Haberin Devamı

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve 10 Nisan’a kadar sürecek karnaval nedeniyle özellikle Şinasi Efendi Caddesi ve Atatürk Parkı’nda heyecan yaşanıyor. Yoğun terör olayları ve şehitler nedeniyle on binlerce kişinin katıldığı karnaval korteji ve eğlence programlarının bu yıl iptal edildiği karnavalda dans gösterileri, yoga meditasyonları, resim sergileri, paneller, ritim gösterileri, fotoğraf sergileri ve imza günleri etkinlikleri yer alırken, 2 ayrı bölgedeki standlar kente renk kattı. Kentteki birçok kişi, portakal çiçeği figürleri bulunan şapka, broş, toka takarken, açılan standtlarda, narenciye ile yapılmış reçel, pasta gibi ürünler satılıyor.

ADANA SOKAKLARI ÜNLÜ DOLACAK

Adanalı olan Toyota ceosu Ali Haydar Bozkurt’un fikir önderliği ile sürdürülen Portakal Çiçeği Karnavalı nedeniyle, kente çoğu Adanalı olan ünlüler de gelmeye başladı. Yapımcı ve gazeteci Nebil Özgentürk Adana ve Karnaval temalı belgesel çekiminin yanı sıra imza gününde sevenleriyle buluşacak. Film yapımcısı Arif Keskiner ve yapımcı ve gazeteci Coşkun Aral, Ceyhun Yılmaz, Altan Gördüm, Kolpa - Barış Yurtçu, Ertuğrul Ateş, Keremcem, Gece Yolcuları, Nükhet Duru, Pascal Nouma, Keremcem, Hasan Şaş, Sevcan Orhan, Levent-Nur Veziroğlu, Yetkin Dikinciler, Ceyhun Yılmaz, İpek Tuzcuoğlu, Timur Savcı, Menderes Samancılar, Mehmet Turgut, Ayşegül Dinçkök, Erdal Cindoruk, Doğan Duru, Melike Güner, Feridun Düzağaç, Murat Hasari, Güven Kıraç, Mustafa Alabora, Işık Öğütçü, Turgut Kazan, Galip Erdal, İmren Aykut, İzzet Çapa, Rıza Akın, Levent Özdilek, Çetin Akdeniz, Koray Çalışkan, Gökay Kalaycıoğlu, Halil İbrahim Kalaycıoğlu ve Çiğdem Kayalı başta olmak üzere sanat ve cemiyet dünyasının tanınmış simalar karnaval heyecanının yaşandığı sokaklarda olacak.

KENTİN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNDE

Karnaval geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kentin farklı bölgelerine yayılmış durumda. Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle kortej ve konserler iptal edilmiş olsa da Portakal Çiçeği Karnavalı heyecanı tüm kentte yaşanıyor. Satışların yapıldığı stantlar, Şinasi Efendi Caddesi’nde ve Atatürk Parkı’nda bulunuyor. Etkinliklerin büyük bölümü bu iki yerde gerçekleşecek. Ziyapapaşa Bulvarı ve Atatürk Caddesi de karnaval atmosferinin yoğun olduğu yerler arasında.

BAKMADAN GEÇME!