Adana’da IŞİD’e katılmak isteyenler yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Adana’da IŞİD’e katılmak isteyenler yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 08:59

ADANA’da yapılan operasyonda Suriye’ye giderek IŞİD saflarına katılmak isteyen 15’i Mısır, 1’i Rusya vatandaşı olmak üzere 16 kişi yakalandı. Operasyonda IŞİD’e militan kazandırdığı belirlenen 7 Türk vatandaşı da gözaltına alındı.

Haberin Devamı

IŞİD’e militan kazandıran 7 kişinin yabancı uyruklu kadın, erkek ve çocukları Suriye’ye geçireceği ihbarını alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Bu çalışmalar sonunda şüphelilerin ve Suriye’ye gitmek isteyenlerin saklandığı evleri saptayan ekipler, şafak vakti operasyon düzenledi.

Havadan helikopter destekli özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda 10 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda IŞİD’e militan kazandırdığı öne sürülen 7 Türk vatandaşı ile Suriye’ye gitmek için Rusya’dan gelen 1 kadın ve Mısır’dan gelen aralarında çocukların da bulunduğu 15 kişi yakalandı. Yakalananların çocuklarıyla birlikte Suriye’ye geçmek istedikleri öğrenildi.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİ ARANIYORDU

Gözaltına alınan şüpheliler ile yabancı uyruklu 16 kişi, Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerden M.K.’nın ’silahlı terör örgütüne üye olmak’, ’Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ suçlamalarıyla arandığı belirlendi. IŞİD’e katılmak isterken yakalanan yabancı uyruklular ise sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!