Adana'da infaz kurumlarındaki 61 görevli gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Adanada infaz kurumlarındaki 61 görevli gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 10:19

Adana'da infaz kurumlarındaki 61 görevli gözaltına alındı

Haberin Devamı

Gökhan KESKİNCİ/ ADANA, (DHA)- ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişiminin ardından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Adana Ceza İnfaz Kurumları ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde görevli, aralarında sosyolog, psikolog, öğretmen, vaiz, sağlık memuru zda bulunan 61 personel gözaltına alındı, 9 kişi ise aranıyor.
Emniyet Müdürlüğü ekipleri bugün sabah çok sayıda adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Cezaevleri ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde görevli 61 personelin evlerinde de arama yapıldı. Soruşturma kapsamında 9 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkartıldığı belirtilen Adana Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında şu bilgiler verildi:
"FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı olduğu belirlenen Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu, Karataş Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde infaz koruma memuru, sosyolog, psikolog, öğretmen, vaiz, sağlık memuru ve sayman gibi çeşitli görevlerde bulunan 70 personel ile ilgili arama ve el koyma kararı verilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY'nin ceza infaz kurumu ve denetimli serbestlik yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda şüphelilerden 61'i gözaltına alınmıştır. Şüpheliler arasında, FETÖ/PDY terör örgütüne üyeliği, mensubiyeti veya bunlarla irtibatı olduğu iddiasıyla daha önce görevden uzaklaştırılan personel de bulunmaktadır. Yapılan incelemede, şüphelilerden bazılarının kendi aralarında cep telefonlarında 'Bylock' isimli şifreli mesajlaşma programı kullandıkları tespit edilmiştir. Soruşturma kapsamında 9 şüphelinin firari olduğu, şahısları yakalama çalışmaları sürdürülmektedir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!