Adana'da hortum şoku! 80 saniyede mahalleyi savaş alanına çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 15:56

Adana'nın Karataş ilçesinde cumartesi akşam saatlerinde benzerlerini ABD'de görmeye alışık olduğumuz bir hortum meydana geldi. Denizde başlayıp karada devam eden hortum, Kesik Mahallesinde 80 saniyede ortalığı savaş alanına çevirdi. Hortum nedeniyle zarar gören evlerde yaşayan vatandaşlar yaralarını sarmaya başladı. Vali talimat verdi, heyet bölgede inceleme yaptı.

Haberin Devamı

Akdeniz'e kıyısı olan Karataş ilçesinde dün akşam saatlerinde denizde hortum çıktı. Denizde çıkan hortum büyüyerek karaya ulaştı. Kesik Mahallesi’ne ulaşan hortum mahallenin kenarından 80 saniyede geçti. Ancak hortum geçtiği yerleri savaş alanına çevirdi. Hortum nedeniyle 5 evde maddi hasar meydana geldi. Ahmet Avşar (67) isimli vatandaşın evinin duvarı yıkılırken, 50 yıllık dev ağaç kökünden söküldü, mazot tankeri yan yattı.

Adanada hortum şoku 80 saniyede mahalleyi savaş alanına çevirdi


YARALAR SARILMAYA ÇALIŞILIYOR

Adana'nın Karataş ilçesinde denizde başlayıp karada devam eden hortum nedeniyle zarar gören evlerde yaşayan vatandaşlar yaralarını sarmaya başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görevli Jeoloji Mühendisi Hakkı Mertoğlu, “Valimizin talimatları doğrultusunda bölgeye gelerek gerekli hasar tespit çalışmalarını başlattık. Tespiti yapıp yaraları saracağız” dedi.

Adanada hortum şoku 80 saniyede mahalleyi savaş alanına çevirdi


Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın talimatıyla sabah saatlerinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görevli bir heyet mahalleye giderek hasar tespit çalışmalarına başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görevli Jeoloji Mühendisi Hakkı Mertoğlu, tespit çalışmaları sırasında yaptığı açıklamada, “Güney’den doğan ve Kuzey’e doğru ilerleyen hortum meydana gelmiştir. Valimizin talimatları doğrultusunda bölgeye gelerek gerekli hasar tespit çalışmalarını başlattık. Bu bölgede gördüğümüz hasarlar çatı hasarı daha çok ve çatıda oluşan ufak duvarların yıkıldığını görmekteyiz. Yıkılan malzemelerin çevredeki binalara hasarı olmuş. Tarımsal hasarlar ve telef olan hayvanların hasarı söz konusu. Tespiti yapıp yaralarını saracağız” diye konuştu.

Adanada hortum şoku 80 saniyede mahalleyi savaş alanına çevirdi


'ELEKTRİK KABLOLARI KOPTU'

Haberin Devamı

Elektrik ve su tesisatı işleriyle uğraşan Erhan Enes ise mahalledeki evlerin elektrik panolarını tamir etti. Köylüye yardımda bulunmak için Karataş merkezden geldiğini belirten Enes, “Elektrik kabloları kopmuş, panolar yanmış. Bütün köylülerin çoğu zarar gördü. Yardım etmeye çalışıyoruz. Allah’tan gelen bu. Yaralarını sarmaya çalışıyoruz onların” ifadelerini kullandı. Hortumda hasar gören evlerin sahipleri de evlerin içerisini temizlemeye başladı. Çocuklar cam kırıklarını toplarken büyükler ise kırılan kapıları evden çıkarttı. Mahallede vatandaşların çalışmaları sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!