Adana'da hentbol altyapı gelişim projesi

Güncelleme Tarihi:

Adanada hentbol altyapı gelişim projesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 11:52

ADANA (DHA)TÜRKİYE Hentbol Federasyonu'nun Uluslararası Hentbol Federasyonu ile hazırladığı altyapı gelişim projesi ile ilgili Adana'da çalışma yapıldı.

Haberin Devamı

Akdeniz Konfederasyonu As Başkanı Günal Ensari, projenin amacının hentbol sporunu sevdirmek, hentbol mili takımlarına seçilecek oyuncu havuzunu geliştirmek, okullarda ve kulüplerde çalışan altyapı antrenörlerinin temel teknik eğitim seviyesini yükseltmek olduğunu söyledi.
Ensari şunları kaydetti :"Hedefimiz 4 yıllık süre içerisinde Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilecek oyuncuların yetiştirilmesini sağlamaktır. Bu amaca ulaşabilmek için oyuncunun küçük yaşlardan itibaren öncelikle bölgesel, daha sonra ulusal, ileri safhada uluslararası arenada başarılı olacak şekilde fiziksel, teknik, taktik ve zihinsel olarak kademeli olarak hazırlanmasına önem veriyoruz."
Proje sayesinde daha çok antrenör ve sporcuya ulaştıklarını anımsatan Ensari, 8 ilde 2000 sporcu ve 200 antrenörün görev aldığının altını çizdi.

Haberin Devamı


Ensari, Adana'da Öğr.Gör. Mehmet Bilbek koordinatöründe 2 baş antrenör, 11 antrenör, çeşitli ortaokullardan seçilen 285 kız ve erkek sporcu eşliğinde çalışmalara başladıklarını ve İHF Eğitimcisi Maria Luisa Dias Estriga, THF Eğitimcisi Ozan Ateş'in çalışmaları yerinde izlemek üzere kente geldiklerini söyledi.
Antrenörlerin modern hentbola uygulanan antrenman teknikleri ve sporcu gelişimlerini olumlu bulduklarını açıklayan Ensari, Hentbol Federasyon Başkanı Bilal Eyüpoğlu'na, desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'a, İl Milli Eğitimi Müdürü Turan Akpınar'a, Sarıçam Spor İlçe Müdürü Ali Bilgiç'e, Proje il koordinatörü Öğr .Gör. Mehmet Bilbek'e, Eski Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin'e antrenör, sporcu ve sporcu ailelerine teşekkür etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!