Adana'da avukatlar darbe girişimini protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Adanada avukatlar darbe girişimini protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 12:30

Adana'da avukatlar darbe girişimini protesto etti

Haberin Devamı

Salih ÜÇTEPE/ADANA, (DHA) - ADANA'da Demokrasi ve Hukuk Birliği Platformu üyesi avukatlar, darbe girişimini basın açıklamasıyla protesto etti.
Cüppelerini giyen avukatlar, tarihi adliye binası önünde ellerinde 'Ama fakat lakin demeden darbeye karşıyız', 'Namlu hukuka boyun eğecek', 'Sen ben yok Türkiye var', 'Darbeler bizi durduramaz kimse bizi susturamaz' yazılı pankartlarla darbe girişimini protesto etti. Demokrasi ve Hukuk Birliği Platformu adına basın açıklamasını okuyan avukat Mehmet Kürşat Yanık, darbe girişiminin insanlığın bütün ahlaki ilkelerinden ve medeniyet değerlerinden uzak bir kalkışma olduğunu belirterek, "Milletine silah doğrultacak kadar gözü dönmüş bu haince girişim aziz milletin canını, bedenini ortaya koyması ile akamete uğratılmış ve ülkemizin darbelerle ilgili makus tarihini yenmiştir" dedi.
'KENETLENMİŞ MİLLETİN CESUR DURUŞU İLE BAŞARIYA ULAŞAMAMIŞTIR'
Darbe girişiminin şu ana kadar Türkiye'de yaşanan en ağır terör hareketi olduğunu kaydeden Yanık, şunları söyledi:
"Darbe girişiminde bulunan bu hainler dünyevi adalette de mahşeri nizamda da hesap vereceklerdir. Bu süreçte hem devlet kurumlarından hem de mesleki ve sivil toplum örgütlerinden bu paralel uzantılar temizlenmelidir. Kanser hücresi misalindeki bu hastalık hücreleri, bir gün gelir tekrar bünyeyi işgal eder. Onun için toplumumuzun ve tüm kurumlarımız bu hastalıklı yapıdan tamamen arındırılmalıdır. Aziz milletimizin değerlerini suiistimal eden, fakir fukara için toplanan milyonlarca liralık yardımları bile kendi çıkar ve amaçları için kullanan, her türlü sınavda soruları çalmak suretiyle kamu kurumlarını sızmış bu terör örgütü, alçak darbe girişimi sırasında milletin vergileriyle alınan helikopter ve uçakları milletin canına kastetmek amacıyla gasp etmiştir. Bu hastalıklı yapının artık tarihin çöplüğüne gömülmesi gerekmektedir. Demokrasi ve Hukuk Birliği Platformu milli İradeye kastedilen bu alçakla kalkışmaya karşı dik duran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesur milletimizin ve milli İradeyi arkasına alan seçilmiş meşru hükümetin yanındadır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!