Adana'da 13 gazeteciye FETÖ davası

Güncelleme Tarihi:

Adanada 13 gazeteciye FETÖ davası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 13:00

Adana'da 13 gazeteciye FETÖ davası

Haberin Devamı

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA) - ADANA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 13 yerel televizyon ve gazete sahibi ile gazeteci hakkında 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla 15'er yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
Darbe girişiminin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapmasında örgütün medya ayağı ile ilgili soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısının, 2'si tutuklu 2'si firari 13 gazeteci hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan FETÖ/ PDY raporuna da yer verildi. Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 59 sayfalık iddianame, tutuklu gazeteciler Aytekin Gezici ve Abdullah Özyurt, firari Zaman Gazetesi Adana Temsilcisi Bilal Öğütçü ve Hasan Ertaş ile tutuksuz Yüksel Evsen, Taner Talaş, Hakan Bülent Yardımcı, Rıfat Söylemez, Ali Pekmezci, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Abdurrahim Haklıkul, Mustafa Naim Yalçınel ve Osman Palamut'a çeşitli suçlamalar yöneltildi.
MESAJ ATMIŞ
İddianamede, FETÖ'nün medya yapılanması içinde yer aldıklarına vurgu yapılan sanıkların, Fethullah Gülen lehinde yazılar yazdıkları, görsel, sosyal ve yazılı paylaşım sitelerinde yorumlar yaptıklarına değinildi. İddianamede sanıkların kamuoyunu siyasi, hukuki, ekonomik ve güncel konularda örgütün amaçları doğrultusunda yönlendirdiklerine de yer verildi. Tutuklu Cihan Haber Ajansı eski muhabiri Abdullah Özyurt'un da, darbe girişimi sonrasında, "Önemli! Tüm il, ilçe imamlarına, abilerine, ablalarına, kurum imamlarına iletin. Tüm hizmet mensupları darbeyi şiddetle kınayan açıklama yapsın, meydana inip kendini kamufle etsin. Resim çekilip sosyal medyada yayınlasın' diye mesaj attığı da iddianamede yer aldı.
İddianame kabul edilirse sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!