Adana Yüzme TOHM Sporcuları Sıkı Çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Adana Yüzme TOHM Sporcuları Sıkı Çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 10:22

ADANA YÜZME TOHM SPORCULARI ANTRENMANLARA DEVAM EDİYOR.

Adana Yüzme Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi (TOHM) Baş Antrenörü Martin Grabowski, sezon içinde gerçekleştirilen yarışlarda 20 sporcunun federasyonun belirlediği barajı geçtiklerini söyledi.
Grabowski, 9 aydır sistemli bir şekilde çalıştıklarını belirterek, TOHM bünyesinde İstanbul, Mersin ve Adana’dan toplam 61 sporcuyu Avrupa, dünya ve olimpiyatlara hazırladığını belirtti.
15 sporcu ile antrenmanlara başladıklarını ifade eden Grabowski konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Göreve başladığım ilk dönemlerde 15 sporcumuz vardı. Şimdilerde bu sayı 70’e çıktı. Bundan dolayı mutluyum. Her geçen dönem sporcu sayımız artıyor. Yaptığımız sistem sonucunda ilk aylarda 15 sporcunun dereceleri iyiydi. Şimdi ise 70 sporcunun dereceleri iyi oldu. Bütün sporcularımızla uyumlu ve özveriyle çalışıyoruz. Sezon içinde gerçekleştirilen yarışlarda toplam bayan ve erkek 20 sporcumuz federasyonun belirlediği barajı geçti. Kış ayı için şuanda Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda antrenmanlarına devam ediyoruz. 100. Yıl Yüzme Havuzu’nun ısıtma sistemi ve üstünün kapanması durumunda başarılarımız daha da artacak. 50 metrelik havuzun yapılması durumundan Gaziantep’ten diğer başarılı sporcular Adana TOHM’a katılımı sağlanacak.”
İKİ SPORCU MİLLİ TAKIM SEÇME YARIŞLARINA GİTTİ
Sporcular Kürşat Yılmaz ve Doğa Çelik ile birlikte 13-15 Kasım tarihleri arasında İstanbul Tozkoparan Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen Milli Takım Seçme Yarışları’na gittiklerini kaydeden Grabowski, “Birinci hedefimiz milli takıma daha fazla sporcu kazandırmak. Asıl hedefimiz ise 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na Adana’dan mutlaka sporcu göndermek olacaktır” dedi.
Grabowski, TOHM Yüzme Koordinatörü Gürhan Bencan, Yardımcı Antrenörler Volkan Burak Tuncil, Alp Kandemir ve Mersin TED Koleji Antrenörü Umut Özbek ile koordineli çalışarak Aralık ve Ocak aylarında yaş grupları müsabakalarına hazırlandıklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!