Adana Vergi Dairesi'nin 'yapılandırma' mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Adana Vergi Dairesinin yapılandırma mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 14:01

Adana Vergi Dairesi'nin 'yapılandırma' mesaisi

Haberin Devamı

ADANA Vergi Dairesi Başkanlığı görevlileri iş yerlerini gezerek, mükellefleri 'yapılandırma' konusunda bilgilendiriyor. Görevliler, ziyaret ettikleri iş yeri sahiplerine 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun hakkında bilgi veriyor. Vergi Dairesi ekibi, yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyenlere, başvuru süresinin 30 Haziran'da sona erdiğini hatırlatıyor.  
Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, konuyla ilgili açıklamasında, vatandaşların kamuya olan borç yükünü azaltacak yasanın 27 Mayıs 2017 tarihinde yürürlüğe girdiğini anımsattı. Tunalı, vatandaşların yasadan yararlanması için bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını bildirdi. Tunalı, uygulamanın kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirdiğini, vergi ve diğer borçların gecikme zamları, faizlerinin Yİ-ÜFE oranında, üçte iki oranında azaltıldığını, vergi aslına bağlı cezaların da tamamen silindiğini belirtti. 
Mükelleflerin kanun sayesinde geçmiş borçlarını taksitler halinde ödeyerek ekonomik faaliyetlerini daha kolay yürütebileceklerine dikkati çeken Tunalı "31 Mart 2017 tarihinden öncesine ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu Kanuna göre ödenebilecek" dedi. Trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezaların da kanun kapsamında yapılandırılabileceğini anlatan Vergi Dairesi Başkanı, YURT-KUR üzerinden öğrenim kredisi alan öğrencilerin kuruma olan öğrenim ve katkı kredisi borçları ile ecrimisil borçlarının da yapılandırılarak ödenebileceğini İfade etti.
SÜRE UZATILMAYACAK
Yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçluların, 30 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvurmalarının şart olduğunu vurgulayan Ahmet Tunalı, süre uzamasının söz konusu olmayacağını kaydetti. 
 
ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!