Adana trafiğinde zor dönem

Güncelleme Tarihi:

Adana trafiğinde zor dönem
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2017 11:29

Adana trafiğinde zor dönem

Haberin Devamı

ADANA trafiği yol ve köprü inşaatları nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Yaz mevsimi olmasına, nüfusun büyük bölümü sahiller ve yaylalara gitmesine rağmen, özellikle sabah ve akşam saatlerinde Atatürk Caddesi, Sular, Gazipaşa  Bulvarı, İbo Osman Caddesi ve Mucahitler Bulvarı'nda uzun araç kuyrukları oluşuyor. Ana arterlerdeki trafik akışı, son günlerdeki bayram tatili nedeniyle biraz olsun rahatlasa da bayram dönüşü sürücüleri yine zor günler bekliyor. Eylül ayında okulların açılacak olması, servis araçlarının da yollara çıkmasıyla trafikteki karmaşanan daha da artmasından endişe ediliyor.
TREN KÖPRÜSÜNDE İNŞAAT
Sorunun ana nedeni olarak, artan nüfus yoğunluğuna parelel yeni ulaşım hatlarının açılmaması gösterilirken, Vilayet Kavşağı'ndaki 'hızlı tren' altyapı çalışmaları da trafiği olumsuz etkiliyor. Yaklaşık bir ay tek yönlü olarak geçişe izin verilen köprü, bayramda kısmen çift yönlü trafiğe açıldı. İnşaatı devam eden köprüde, çalışmanın akışına göre, trafik geçişlerindeki geçici düzenlemeler devam edecek. Bundan en çok, kent merkezinde çalışan ancak Seyhan'ın kuzey mahalleleri ile Çukurova İlçesi'nde ikamet eden vatandaşlar etkileniyor.
ŞEHİR HASTANESİ HAZIRLIĞI
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin eylülde hizmete açılması planlanan bin 550 yataklı Adana Şehir Hastanesi'ne ulaşım sağlayan Mithat Özsan Bulvarı'nda başlattığı yeni kavşak çalışması da trafik akışına olumsuz yansıyor. 15 Eylül'e kadar sürecek inşaat nedeniyle Mithat Özsan Bulvarı'nın şehir merkezine geliş yönü Yeşil Bulvar kesişiminden otoyol köprü altına kadar trafiğe kapatıldı. Yüreğir İlçesi'nde ulaşımın kesintisiz sürmesi için taşıtlar Baraj Setyolu, Yeşil Bulvar, Yasemin Caddesi ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'na yönlendirildi. Sürücülerin trafik levhalarına ve görevlilerin yönlendirmelerine uygun şekilde, dikkatli ve duyarlı davranmaları istendi. 
YOL ÇİZGİLERİ NEREDE?
Kent trafiğindeki bir başka sorunu ise silinen ya da belirsiz hale gelen yol çizgileri oluşturuyor. Vatandaşlar bir çok yerde yol çizgilerinin silinmesinden dolayı karmaşa hakim olduğunu, şerit değiştirme ve kavşak dönüşlerinde tehlike yaşadıklarını belirterek, yetkilileri göreve çağırıyor. 

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!