​Adana Ticaret Odası’ndan ihracata önemli katkı

Güncelleme Tarihi:

​Adana Ticaret Odası’ndan ihracata önemli katkı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 11:46

​Adana Ticaret Odası’ndan ihracata önemli katkı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)-ADANA Ticaret Odası tarafından ikincisi gerçekleştirilen, '2017 Yılı İhracat Hamlesi Programı'nı tamamlayan 36 kursiyere düzenlenen bir törenle sertifikaları dağıtıldı.
ATO Meclis salonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, ticaretteki en önemli unsurun ihracat olduğunu belirterek, "Ticarete karlılık açısından bakarsanız, ihraç ettiğiniz bir birim üründen, yurtiçine satmış olduğunuz üç birim üründen daha fazla kazanırsınız. O nedenle üretim ve ticaret yapan herkesin ihracatı öğrenmesi ve uygulaması gerekiyor. Eğitiminizi başarıyla tamamladınız ve bundan sonra görev yaptığınız ve yapacağınız firmalarınızın ismini en kısa zamanda vergi rekortmenleri listesinde görmek istiyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından eğitimi başarıya tamamlayan firma temsilcilerine ATO Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, Yönetim Kurulu üyeleri Şahin Güneşer, Mehmet Şah Aba, Naci Heybeli ve Ziya Alim Koçer'in yanı sıra, ATO Danışmanı ve İhracat Hamlesi Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Nejat Erk, Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim İnan, Gümrük Müşaviri Türkan Cerrahoğlu ve Genel Koordinatörü Münevver Demiral, Netlog Global Forwarding Bölge Müdürü Nebi Arıoğlu, Av. Ebru Dönmez, Türk Ekonomi Bankası Dış Ticaret Merkezleri Müdürü Turan Akın ve Güney Çelik Hasır Dış Ticaret Müdürü Ömer Kaplan tarafından sertifikaları verildi.
30 saatlik eğitimde katılımcılara, "Firma stratejisi ve Süreci, Neden İhracat, Rekabet ve Rekabet gücü, Dış Ticarette Ödeme Şekilleri ve Finansman, Akreditif ve Teslim Şekilleri, İhracatın Teşviki ve Eximbank, Ürün, Kalite ve Fiyat İlişkisi, Gümrükleme Süreci Yaşanacak Sorunlar, Lojistik Stratejileri, Pazar Araştırması ve Yurt Dışı Pazarlama, Hukuki Sorunlar ve Sözleşmeler ve Kritik Başarı Koşulları" konuları anlatıldı.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!