Adana, Tayvan Türk iş adamlarını bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Adana, Tayvan Türk iş adamlarını bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 12:07

Adana, Tayvan Türk iş adamlarını bekliyor

Haberin Devamı

ADANA Ticaret Odası'nda (ATO) toplantı düzenleyen Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi Direktör Yardımcısı Mark Liu ile İş Geliştirme Müdürü Ayşin Poyraz, Tayvan'daki iş olanakları hakkında bilgi verdi.

Adana ile Tayvan arasındaki ticari ilişkilerin artırılması amacıyla ATO Meclis salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan ATO Başkanı Atila Menevşe, Tayvan'ın kalkınma mucizesinin dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Menevşe, "Uzakdoğu'nun incisi olarak da tanınan Tayvan dünyanın en büyük patentli teknoloji üreticisi ve Asya'nın en büyük ticaret merkezi olarak bilinmektedir. Öyle ki; Apple ve Dell gibi uluslararası teknoloji devleri, genellikle siparişlerini Tayvan'daki şirketler üzerinden vermektedirler. 1950'lerin bisiklet üreticisi Tayvan; tarım ve madenciliğe dayalı ekonomisini dönüşümden geçirerek Asya'nın en zengin ve en kalkınmış ülkesi haline gelmiştir" dedi. Toplantıda Menevşe'nin açılış konuşmasının ardından Direktör Yardımcısı Mark Liu ile İş Geliştirme Müdürü Ayşin Poyraz, ATO üyelerine Tayvan hakkında bilgi verdi.

İŞ YAPMAK İSTEYENLER BİZİ ARASIN

Asya - Pasifik Bölgesi'nin tam merkezindeki çok önemli bir konumda bulunan Tayvan'ın; makine, bilişim, elektronik parçalar gibi çok sayıda sektörde dünyanın lider ülkesi konumunda bulunduğunu da vurgulayan Liu ve Poyraz, sunumlarında daha sonra şu görüşlere yer verdiler:

"Tayvan, stabil ve sağlıklı ekonomisi, güçlü inovasyon kapasitesi, yüksek performanslı sanayi kümeleri, üstün tasarım gücü, küresel tedarik zincirinde önemli bir rol oynaması, stabil ve sağlıklı ekonomisiyle dünyanın en büyük 18. ticaretçi, 17. en büyük ihracatçı ve 18. en büyük ithalatçı ülkesidir. Yıllık dış ticaret hacmi 550 milyar dolara ulaşan, hemen her yıl dış ticaret fazlası veren, kişi başına düşen milli geliri 22 bin doları aşan Tayvan bu özellikleriyle dünyanın ticaret yapılmaya en elverişli ülkeleri arasında yer almaktadır. Bugüne kadar çok sayıda Türk iş adamı heyetinin Tayvan'daki fuarlara katılımlarını organize ettik. Bu anlamda her iki ülkenin iş adamlarını cesaretlendirerek tanıştırmak istiyoruz. Ülkemizi ziyaret etmek isteyen Adanalı iş adamlarına Tayvan Ticaret Merkezi'nin İstanbul Ofisi olarak her konuda yardımcı olmaya hazırız. Ülkemize gelmek isteyen üyelerinizin ziyaretleri öncesinde bizi araması yeterli."

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!