’Adana’ konulu senaryo yarışmasının jürisi

Güncelleme Tarihi:

’Adana’ konulu senaryo yarışmasının jürisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 13:19

23. ULUSLARARASI Adana Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek, Adana Konulu Senaryo Yarışması’nın jüri üyeleri belli oldu.

Haberin Devamı

19 - 25 Eylül 2016 tarihleri arasındaki festivalin senaryo yarışmasına 62 senaryo başvurdu. Ön değerlendirme kurulunda senaryo ve diyalog yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlker Barış, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nüket Elpeze Ergeç ve Altınoran Sanat ve Kültür Platformu Kurucusu, yazar, fotoğrafçı Dr. S. Haluk Uygur yer aldı. Yarışmanın jürisinde ise yazar, yönetmen ve senarist Füruzan’ın başkanlığında, yönetmen, senarist Biket İlhan, araştırmacı - yazar, Orhan Kemal Müzesi kurucusu Işık Öğütçü, psikolog ve yazar Jülide Sevim ile yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun görev alacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü konuyla ilgili açıklamasında "Bu yıl festivalimiz kapsamında, Adana Konulu Senaryo Yarışması’nın ikincisini düzenleyeceğiz. Yoğun ilgi gören yarışmamızın, ülkemizde yeni senaristlerin yetişmesi için vesile olmasını umuyoruz. Tüm finalistlere başarılar diliyorum" dedi.

Yarışmanın ödülleri şöyle: Birincilik Orhan Kemal Ödülü ve 40 bin TL; ikincilik Yaşar Kemal Ödülü ve 20 bin TL; üçüncülük Muzaffer İzgü ödülü ve 10 bin TL.

Ödüller, 24 Eylül’de yapılacak törende sahiplerine verilecek.

BAKMADAN GEÇME!