Adana İnovasyonla Buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Adana İnovasyonla Buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 14:01

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yenilikçi çalışmaların ihracatla buluşması, inovasyon kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl 4. kez düzenlenen “Türkiye İnovasyon Haftası” Adana etkinliği yarın (5 Ekim) Adana Sheraton Otel’de başlayacak.
Adana Sanayi Odası ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin ev sahipliğinde Ekonomi Bakanlığı ve TİM’in katkılarıyla düzenlenecek etkinlikte, dünyaca ünlü konuşmacıların yanısıra TİM, TÜSİAD ve MÜSİAD başkanları ilk kez biraraya gelecek. Dünyanın dev şirketlerinin CEO’ları ve inovasyon grupları konferans, panel,work shop ve söyleşilerde ağırlanacak.
İnovasyon tutkunlarını buluşturacak olan etkinliğe, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ünlü işadamları Zeynep Bodur Okyay, Hamdi Akın, Fuat Tosyalı, Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti katılacak.
İnovasyon Haftası’na katılacak uluslar arası ünlü konuşmacılar arasında, uzay mühendisliği, bulut teknolojisi ve üretimi alanlarında çalışmalar yapan Autodesk Teknoloji Fütüristi Jordan Brandt, Japon çelik üreticisi Toyo Kohan Yönetim Kurulu Başkanı Hirohiko Sumida ve Business Week tarafından “Yılın En İyi İnovasyon Kitabı” olarak gösterilen ve 18 dile çevrilen “The Medici Effect” kitabının yazarı, girişimci ve stratejist Frans Johansson da bulunuyor.
Adana İnovasyon Haftası etkinliği, Arçelik, Türk Hava Yolları ve Turkcell’in stratejik, Finlandiya’nın ülke partnerliğinde, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Sanayi Odası, Çukurova Kalkınma Ajansı ve TEMSA’nın destekleriyle gerçekleştirilecek.
Programda, “İş Dünyası ve İnovasyon”, “Sanayide İnovasyon ve Teknoloji”, “Türk İş Dünyası”, “Sıra Dışı Kadınlar”, “Geleceğin Akıllı Kentleri”, “Dijital Dünya”, “Yaratıcılık ve İnovasyon”, “Tasarım ve Mimari”, “Girişimcilik”, “STK’larda İnovasyon”, “Narenciye ve İnovasyon”, “Üniversite-Sanayi İşbirliği” konularında panel ve konferanslar ile workshoplar, yatırımcı startup buluşmaları ve kariyer etkinliği yer alıyor.
Adana’da 5-6 Kasım 2015 tarihlerinde düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğine katılmak isteyenler ’turkiyeinovasyonhaftasi.com/tr/adana.html’ web adresinden kayıt yaptırabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!