Adana Film Festivali'nin jürisi açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Adana Film Festivalinin jürisi açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 12:52

Adana Film Festivali'nin jürisi açıklandı

Haberin Devamı

Eray ŞEN/ADANA,(DHA) - ADANA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 23'üncü Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri üyeleri açıklandı.
19 - 25 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek festivalde jüri başkanlığını ünlü yönetmen ve senaryo yazarı Tayfun Pirselimoğlu yapacak. Jüride ayrıca yönetmen Emin Alper, görüntü yönetmeni Türksoy Gölebeyi ve oyuncular Hatice Aslan ve Muhammet Uzuner yer alacak.
SÖZLÜ: DEĞERLİ İSİMLER VAR
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü "Yoğun ilgi gören Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmamızda, sinema ve sanat camiamızın birbirinden değerli isimleri, jüri üyesi olarak görev yapacak. Kendilerine festivalimize göstermiş oldukları ilgi için teşekkür ediyoruz" dedi.
12 FİLM ALTIN KOZA İÇİN YARIŞACAK
23'üncü Uluslararası Adana Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 12 film, Altın Koza ödülleri için mücadele edecek. Bunlar, Erhan Tuncer'in 'Ağustos Böcekleri ve Karıncalar', Mehmet Can Mertoğlu'nun 'Albüm', Kıvanç Sezer'in 'Babamın Kanatları', Handan Öztürk'ün 'Bana Git De', Hiner Saleem'in 'Dar Elbise', Çağdaş Çağrı'nın 'Geçmiş', Yüksel Aksu'nun 'İftarlık Gazoz', Reha Erdem'in 'Koca Dünya', Güven Beklen'in 'Mehmet Salih', Çağan Irmak'ın 'Nadide Hayat', Derviş Zaim'in 'Rüya' ve Cemil Ağacıkoğlu'nun 'Tarla' adlı eserleri.
Ödüller, 24 Eylül'de yapılacak ödül töreni ile sahiplerini bulacak. Çukurova Üniversitesi Kongre Salonu'ndaki tören saat 20.00'de başlayacak. Sunuculuğunu Ceyda Düvenci ve Cem Davran'ın yapacağı törende, Zuhal Olcay, Selim Atakan'ın piyanosu eşliğinde bir dinleti sunacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!