Adana elektriği ile ABD’ye gidecek

Güncelleme Tarihi:

Adana elektriği ile ABD’ye gidecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 20:17

Sabancı Grubu’nun bünyesindeki Türkiye’nin önde gelen otobüs ve midibüs üreticilerinden Temsa Global, yeni elektrikli otobüsü ‘MD9 electriCITY’yi geçtiğimiz hafta Adana’daki fabrikasında tanıttı.

Haberin Devamı

Toplam 63 yolcu kapasiteli, bir şarjla 230 kilometre yol alabilen yüzde 50 oranında yerli ilk elektrikli otobüs, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi.Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Türk mühendislerince geliştirilen yeni otobüsün Türkiye’nin yanı sıra ABD ve Avrupa’ya da ihraç edilebileceğini belirterek, “Temsa marka araçlarımız dünya pazarlarına sunuluyor. Bugün araçlarımızı 66 farklı ülkeye ihraç ediyoruz” dedi. Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun ise, “Bu otobüsümüzün yanı sıra Aselsan ile çalışmalarını yürüttüğümüz yüzde 100 yerli elektrikli otobüsümüzü de Haziran ayında tanıtmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik de, “Şimdilik yüzde 50 oranında yerli olan otobüsümüz, 2020’de tamamen yerli bir üretim olacak. Uluslararası fuarlarda da tanıtılacak otobüsümüz ABD ve Avrupa’ya da ihraç edilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!