Adana Demirspor Başkanı Sözlü’den transfer

Güncelleme Tarihi:

Adana Demirspor Başkanı Sözlü’den transfer
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 14:51

PTT 1’inci Lig’de sezona ’şampiyonluk’ hedefiyle başlamak isteyen Adana Demirspor’da kulüp başkanı Sedat Sözlü, transfer çalışmalarında aceleci davranmak istemediklerini belirtirken, "Kendimize çizdiğimiz yol haritası ile hareketle, anlaştığımız oyunculara imzayı attıracağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Aytaç Durak Tesisleri’nde yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirilen basın toplantısında kendisine sorulan soruları cevaplandıran başkan Sözlü, yerli oyuncuların astronomik rakamlar istediğini, yabancı oyuncularla anlaşmanın daha kolay olduğunu söyledi.

Transferde geç kalmalarının nedeninin ekonomik sebepler olmadığı ifade eden Sözlü, şöyle konuştu:

"Adana Demirspor’da para çok gibi oyuncular böyle bir algı oluşturmuş. Bazı kulüp başkanları arıyor ’bir oyuncuyla anlaşacağım fakat bu oyuncu astronomik fiyatlar istiyor Adana Demirspor bana şu parayı verdi’ diyor. Başkanlara da ’kesinlikle itibar etmeyin’ dedim. Yabancı oyuncuyla anlaşmak daha kolay. Ama yerli oyuncular çok para istiyor. Biz de acele etmiyoruz. Burası Adana Demirspor, kendimizi biraz da ağırdan satıyoruz. Transferin geç kalmasının nedeni ekonomik kriz değil. Her kulüpte ekonomik sıkıntı vardır. Bizde de sıkıntılar var. Ancak hazırladığımız plan doğrultusunda ilerliyoruz."

’İMZALAR ATILACAK’

Süper Lig takımlarının kamp bitiş tarihlerini de beklediklerini söyleyen Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Süper Lig oyuncularından biriyle anlaştım. Kulübüyle de anlaşırsak Adana Demirspor’a imza attıracağız, hemen kampa katılacak. Transfer konusunda geçen yıl çok hızlı bir giriş yaptık. Aceleci davranmakta hata yaptığımızı düşünüyorum. Alacağımız oyuncuları netleştirdik. Tevfik Köseoğlu, Serkan Yanık, Waldison, Raspopovic kampımızda. Oğuzhan Berber ile anlaştık, bugün itibariyle kampa katılacak. Daha önce anlaştığımız Vederson yaşanan olaylardan dolayı biraz dinlenmek istedi. Biz de kabul ettik. Çarşamba günü büyük ihtimalle kampa katılacak. Tiago’dan fedakarlık istedik, yapamayacağını, yabancı ülkede futbol hayatına devam edeceğini söyledi. Bizde yollarımızı ayırıp, yüksek maliyetini kurtulmuş olacağız. Ümit Milli takımda forma giyen Beşiktaş’ın oyuncusu Ümit Karaal kampımızda. Kampta bir araya gelip, anlaştığımız oyuncularla sözleşme imzalayacağız."

’BURAK ÇALIK KALMALI’

Geçtiğimiz sezon takımda forma giyen Burak Çalık’ın kalmasını istediğini ifade eden başkan Sözlü, "Burak Çalık ile görüştük. Şahsen kalmasından yanayım. Ben bırakıyorum desem bu ligde kapışılır. Ama oyuncu ’yemediğim küfür kalmadı, yıprandım’ diyor. Korkuyor tedirgin ’2 maç kötü oynasam aynı şeyleri yaşarım’ diyor. Oyuncularımız kötü performansta sergileyebilir. Ama bu konuda daha duyarlı olmalıyız. Ben yaptığım görevin bilincindeyim. Yaptığım işin ne kadar önemli olduğunu da biliyorum. Böyle bir camiada başkanlık yapmak kolay değil. Geçen sene şampiyon olamadığımız için kendimi başarılı bulmuyorum. Fakat geldiğimiz ilk yılda Süper Lig’in kapısından dönmüş bir yönetim kurulu başkanıyım. Başarısızlıkta hiçbir bahaneye sığınmadım."

’YAŞ ORTALAMASI ÖNEMLİ’

Bu sezon kuracakları kadroda yaş ortalamasına dikkat ettiklerini kaydeden Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hocamızın Süper Lig’den bulduğu bir oyuncuyu yaşı nedeniyle kabul etmedik. Vederson’u çalıştığı hocalara sorduk. Çok profesyonel kendine iyi bakan bir oyuncu olduğunu söylediler. Hocamız da ısrarla isteyince tamam dedik. Ferreira ve Moro ile yolları ayıracağız. Beykan ve Abuda ile anlaşamadık. Beykan Süper Lig takımlarından birine gideceğini söyledi. Kimse endişe etmesin. Adana Demirspor’a kim daha faydalı olur onun arayışı içerisindeyiz. İnşallah kurduğumuz kadroyla ligi bitireceğiz diye düşünüyorum. Kombineler konusunda çalışmamız var. Rakamları yazdık ama duyurusunu ilerki günlerde yapacağız."

’HASAN ŞAŞ’IN TECRÜBESİNDEN YARARLANABİLİRİZ’

Başkan Sözlü, Adana Demirspor altyapısında yetişen Hasan Şaş ile teknik direktörlük konusunda görüşmediklerini anlatırken, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ankaragücü ve Galatasay, aynı zamanda Türk milli takımına büyük hizmetlerde bulunan Adanalı futbol adamı Hasan Şaş ile asla teknik direktörlük konusunda bir görüşme yapmadık. Biz sürekli bir araya gelip görüş alışverişi yapıyoruz. Teknik direktör olarak değil ancak beraber olarak hareket edebiliriz. Türk futbolunda hemşehrimiz olarak önemli hizmetler yapmış, bilgilerinden faydalanabiliriz. Kabul ederse, beraber çalışmakta şeref duyarız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!