Adana’da Spor Kültürü Ve Olimpik Eğitim Projesi Başladı

Güncelleme Tarihi:

Adana’da Spor Kültürü Ve Olimpik Eğitim Projesi Başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 09:38

TÜRKİYE MİLLİ OLİMPİYAT KOMİTESİ (TMOK), GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ VE MİLLİ EĞİTİM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ “SPOR KÜLTÜRÜ VE OLİMPİK EĞİTİM PROJESİ” ADANA’DA BAŞLADI.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” Adana’da başladı.
Adana Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Türk Eğitim Derneği (TED) Adana Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen projede yaptığı konuşmada, evrensel dil olan sporun gelişmesi ve yaygınlaşması halinde, gençlerin kötü alışkanlıktan uzaklaşacaklarını ve gelecekte ülkeyi yönetecek sağlıklı bir neslin doğacağını söyledi.
Proje’nin ikinci kez Adana’da uygulanmasından duyduğu memnuniyeti anlatan Çakır, “Projeyi izleyen öğrencilerin coşku ve heyecanı beni gelecek için çok umutlandırdı. Bu bağlamda; fair play, spor bilinci ve kültürünün ülke genelinde yerleşmesi için çaba gösteren TMOK yöneticilerini kutluyorum. Projeyi öğrencilerle birlikte büyük heyecanla izledim. Ülkelerin tanınmasının bir yolu da spordan geçer. Projeyi hazırlayan, illeri dolaşarak uygulayan ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
“SPORDA ŞİDDETİ TAMAMEN BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, 2006 yılından bu yana projeyi 1 milyonu aşan öğrenciye izlettiklerini, bütün hedeflerinin sporda şiddeti tamamen bitirmek olduğunu kaydetti.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin ‘Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu’ tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ sunumları genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmeleri açısından önem taşımaktadır.
Projenin akademisyenler, çocuk psikologları, komisyon üyeleri işbirliği ile titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden Porsun, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Proje, profesyonel sunucusu Sibel Yazgan Tel ve sevilen maskotu ‘Oli’ ile 4 ve 5. Sınıf öğrencilerine yönelik, spor kültürünü, Olimpiyat Oyunlarını ve felsefesini, Fair Play’i, sağlıklı beslenmeyi, çevre duyarlılığını çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görsellerle interaktif olarak anlatmaktadır. Projeye büyük ilgi gösteriliyor. Projeye katılan öğrenciler ya iyi bir sporcu, ya da bilinçli izleyici olacaklar. Adana’yı çok önemsiyoruz. Bu nedenle projeyi ikinci kez Adana’ya getirdik. Başta bizlere ev sahipliği yapan Adana Valimiz Mustafa Büyük, yerel yöneticiler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Milli Eğitim İl Müdürü Turan Akpınar ile TED Adana Koleji yöneticilerine teşekkür ederim.”
Konuşmaların ardından TMOK Üyeleri Porsun ile Oktar Tertemiz, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Şube Müdürü Abdulhalik Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mahmut Kır, Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, TMOK Üyesi Altan Ketizmen, TED Adana Koleji Müdür Yardımcısı Aytaç Yüksek, Seyhan Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Boğa, Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek, Yüreğir Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Naci Kazan’a etkinliğe katkılarından dolayı plaket verdi.
Etkinliğin sonunda Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından öğrencileri meyve suyu, gofret ile tişört armağan edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!