Adana Büyükşehir'de 15 Temmuz programı

Güncelleme Tarihi:

Adana Büyükşehirde 15 Temmuz programı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 13:55

Adana Büyükşehir'de 15 Temmuz programı

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi. Programa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı. 
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki program, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanlığı'nın hazırladığı 15 Temmuz temalı belgesel katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Başkan Sözlü, yaptığı konuşmada, "hainlerin kendilerini gizledikleri dönemde de bunları işaret eden aydınlar ve siyasiler olduğunu, Abant toplantıları sırasında  Milliyetçi Ülkücü Hareket'in Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılması gerektiğini ifade ettiğini" hatırlattı. Sözlü şöyle devam etti:
"Liderimiz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'den Allah razı olsun. Türkiye'de ilk ses O'ndan çıkmıştır. İradeye saygılıyız, hükümetin arkasındayız deme cesaretini göstermiştir. Onun yol göstericiliğinden sonra ben de AKP İl binasına gittim. Darbelerin ilk muhatabı iktidardır, hukukun ve demokrasinin korunması için orada bulunduk. Askeri darbelerin en kötü demokrasiden daha kötü olduğunu söyleyen rahmetli Başbuğumuz, meşru olmayan kalkışmaya tereddüt etmeden ses veren liderimiz ile bizim duruşumuz bir bütünlük içerisindeydi."
DEMOKRASİYİ KÖKLEŞTİRMELİYİZ
Yeni 15 Temmuz darbeleri ile karşılaşmamak için Türkiye'nin demokrasiyi kökleştirip hukuku onun üzerine egemen kılmak gerektiğini aktaran Başkan Sözlü, "Ülkemizde böyle kalkışmaları görmek istemiyoruz. İnancımızı istismar etmeden, ehliyet ve liyakata önem vermeli. Demokrasiyi kökleştirmeli, hukuku onun üzerinde egemen kılmalıyız" diye konuştu. Başkan Sözlü konuşmasının sonunda "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki illegal niyetli FETÖ'cülere karşı 15 Temmuz'da direnen bu aziz Türk Milleti, aynı direnişi Cumhuriyet'in değerler bütününü hafife alanlar, riyakarlık yapanlar olursa onlara da gösterecektir" ifadesini kullandı.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!