Adana Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri'nde 22 bin kişilik deneme sınavı

Güncelleme Tarihi:

Adana Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezlerinde 22 bin kişilik deneme sınavı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2018 12:00

Adana Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri'nde 22 bin kişilik deneme sınavı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- ADANA'daki dar gelirli öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlayan ve 12 ilçede 15 şubesiyle her yıl başarı çıtasını biraz daha arttıran Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri'nde liseye hazırlanan öğrenciler yeni sınav sistemi için deneyim kazanıyor.
İlk  Adana geneli sınavını 11 bin öğrenci ile yapan Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri bu kez sınav kapsamını 2 kat arttırarak 22 bin öğrenci ile 8. sınıflara özel Liselere Giriş Sınavı'na girdi.
Eğitim Merkezleri'nde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve yeni sınav sistemine uygun olarak yapılan 90 soruluk LGS'de 22 bin öğrenci öğretmenlerinin gözetiminde kendilerine dağıtılan kitapçıklardaki soruları cevaplandırdı.
HIZLISOY:ADANA'DA YAPILAN EN KAPSAMLI SINAV
Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri'nin düzenlediği 8'nci sınıflara yönelik LGS ile ilgili görüş ve düşüncelerini aktaran Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Halil Hızlısoy, ''Eğitim Merkezlerimizde eş zamanlı olarak düzenlediğimiz sınav, Adana'da bugüne kadar yapılan en kapsamlı sınav. Dönem boyunca 20 deneme sınavı planlıyoruz. Adana'nın eğitime önem veren, çocukların ve gençlerin imkan sağlandığında Türk Milleti'ni bilimde ve fende milletler camiasında omuzlar üzerinde yükselterek en üst noktaya taşıyacağına yürekten inanan, bu inançla elini taşın altına koymaktan geri durmayan bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Başkanımız Hüseyin Sözlü her zaman çocukların, gençlerin yanında'' dedi.


FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!