Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü:

Güncelleme Tarihi:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü:
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 15:07

- "İnşallah 2015 yılı yol su gibi acil hizmetlerin konuşulmayacağı, giderileceği bir yıl olacak"

Haberin Devamı

ADANA (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "İnşallah 2015 yılı yol su gibi acil hizmetlerin konuşulmayacağı, giderileceği bir yıl olacak" dedi.

Atlı Spor kulübünde düzenlenen programda basın organlarının temsilcileri ile bir araya gelen Sözlü, Adanalıların yeni yılını kutladı.

Büyükşehrin yanı sıra yeni yasayla yönetim alanına giren köy, kasaba, ilçelerin de sorunlarıyla ilk defa yüzleşildiğini belirten Sözlü, "2014'ü bir hazırlık dönemi görmekle beraber bir çok şeyi de hayata geçirdik. 500 kilometrelik yol ihalesi yaptık. Çoğu bitme aşamasında. Allah nasip ederse gelecek yıl da bunu iki katına çıkartıp 2015 sonuna kadar köylerimizde bin kilometre standardı yüksek yol yapacağız. Bunları, fiziki manada da viraj, menfez, şarampol gibi iyileştirmeleri de yerine getirerek yapıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Sözlü, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin hemen hem tüm köylerin raporlarını tamamladığını, kentte hala şebekesi olmayan veya şebekesi olup suyu olmayan köylerin bulunduğunu kaydetti. Göreve geldiğinde de Adana'nın en büyük probleminin yol ve su olduğunu söylediğini anımsatan Sözlü, şunları söyledi:

"Suda da yolda da problem vardı. İfade edilenin tersine bir tabloyla karşılaştık. İnşallah 2015 yılı yol su gibi acil hizmetlerin konuşulmayacağı, giderileceği bir yıl olacak. Büyük bir ilçenin şebekesine denk gelecek müstakil yatırımlarımız olacak. Kozan'da bir yaylanın havzasında bir Kozan nüfusu kadar insan susuz. İnşallah bu yaz sonu onu da çözeceğiz. 2015 yılı içerisinde köylerimizin, kasabalarımızın ana ulaşım arterlerindeki problemleri kesinlikle bitireceğiz."

- Belediyenin borçları

Sözlü, belediyenin bütçesinin yüzde 50'sinden fazlasının geçmiş dönemden borç yapılandırmalarının oluşturduğunu, bunun büyük çoğunluğunu da metro yatırımından kaynaklandığını belirtti.

Metronun yanı sıra yapılan alt yapı, üst yapı, araç alımı gibi hizmetlerin de borçları oluşturduğunu ifade eden Sözlü, "Bizim bu dönemimizde yapmış olduğumuz borçlanma 60 milyon liradır. Bunun çoğu emekli işçilerimizin hakkını zamanında ödemek için yapıldı. 14 milyon liralık da sadece ve sadece iş ve hizmet makine ve araçların takviyesi yapıldı. Bunların içinde bir tane bile binek aracı yok" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!