Adana atletizm karması 7 madalya ile döndü

Güncelleme Tarihi:

Adana atletizm karması 7 madalya ile döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 11:14

Adana atletizm karması 7 madalya ile döndü

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Grup yarışmalarına katılan Adana karması, 5 altın 2 gümüş madalya kazandı.
Karaman Kemal Kaynaş Stadı Süreyya Ayhan Atletizm Tesisleri’nde gerçekleştirilen müsabakalara Adana karması, 10 kız 10 erkek toplam 20 sporcu ile katıldı. Karaman’da gerçekleştirilen yarışmada Adana’nın yanı sıra, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye'den 157 sporcu mücadele verdi.
Müsabakalar sonucunda kızlarda Çiğdem Kaplan 100 metrede birinci, yüksek atlamada Pelin Gülekçi birinci, 100 metre engelli Elif Duman ikinci oldu. Erkeklerde ise 100 ve 300 metrede Berkin Önal birinci, yüksek atlamada Ahmet Keskin birinci, 100 metre engelli Görkem Kaya ikinci oldu. Ayrıca erkek takımı 4x100 bayrak yarışında takım olarak ikinci oldu. Bu derecelerle hem kız hem de erkek takImı finallere gitmeye hak kazandı.
İl karması sporcularını yarışmalara Mehmet Gardiyanoğlu, Durmuş Kafalı, Yunus Karataş ve Nuray Sev Özdemir ’nin hazırladığını ifade eden Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, Adanalı atletlerin son yıllarda ülke genelinde önemli başarılar elde ettiklerini, hedeflerinin milli takımlara daha çok sporcu kazandırmak olduğunu söyledi.

DHA (AP) (30.3.2016, FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!