GeriMutfak Tüyoları A’dan Z’ye füzyon mutfağı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

A’dan Z’ye füzyon mutfağı

A’dan Z’ye füzyon mutfağı

Farklı tatlar keşfetmeyi sevenlerin son yıllardaki tercihi füzyon mutfağı. Birbirinden ilginç lezzetleri sentezleyen bu mutfağı yakından tanıyalım.

İki farklı kültürün bir araya gelmesi sonucu ortaya çıkan füzyon mutfağı, orijinal lezzetlere de davetiye çıkarıyor. Dünya mutfaklarında yer alan lezzetlerin birbirleriyle sentezlenmesi sonucu ortaya çıkan yemeklerin genel adı olan füzyon mutfağı yepyeni tatlar keşfetmek isteyenlere ve deneysel lezzetlere açık olanlara hitap ediyor.

Fransız mutfağına ait bir sosun Türk et yemekleri üstünde sunularak servis edilmesi kulağa da hoş geliyor. Doğu Asya ve Batı kültürlerinin sentezlenmesi sonucu ortaya çok farklı lezzetler çıkabiliyor. Füzyon mutfağının gelişmesindeki en önemli sebeplerden biri seyahat etmenin ve yemek kültürünün giderek gelişmesi yanında gastronomi alanındaki yenilikler olarak da sıralanabilir.

Son yıllarda özellikle büyük şehirlerde füzyon mutfağına yönelen şef ve restoranlar giderek artıyor ve gurme lezzetleri ile öne çıkıyor. Dünyanın daha global bir hale gelmesi de sınırların birbirine giderek yaklaşması da gastronomi alanında bu değişimi bir bakıma zorunlu kılıyor.

A’dan Z’ye füzyon mutfağı

Füzyon mutfağında farklı kültürlerin yemekleri ahenkli bir biçimde bir araya gelebildiği gibi iki farklı mutfağın yemek pişirme teknikleri de harmanlanabiliyor. Bunlardan farklı olarak tüm dünyada söz sahibi olan yemekler de estetik ve leziz bir şekilde birleştirilebiliyor.

Dünya gastronomi tarihine bakıldığında füzyon mutfağı aslında çok da yeni bir şey değil. Her kültür ve medeniyet kendinden önce gelen kültürlerle etkileşimde bulunarak onların yeme ve içme alışkanlıklarından bir şekilde etkilenmişler. Bu nedenle füzyon mutfağı belirli bir döneme kadar adlandırılmasa da aslında insanlık tarihi kadar eski.

A’dan Z’ye füzyon mutfağı

Füzyon mutfağının ilk kez adlandırılması ABD'de ortaya çıksa da bugün dünyanın pek çok yerinde füzyon lezzetler bulabilmek mümkün. İlk duyduğunuzda oldukça garip hissettiren yemek isimleri sonrasında tatmak isteyeceğiniz lezzetlere dönüşüyor. Yaratıcılık ve orijinal lezzetler denilince füzyon mutfağı ilk akla gelen mutfak kültürlerinden biri. Füzyon mutfağının yaratıcı elleri olan şefler de bu konuda hem maharetlerini gösterebiliyor hem de her yeni gün çok farklı lezzet keşifleri yaparak sınırlarının da ötesine geçebiliyor.

Füzyon mutfağı yeni ve denenmemişi denemeyi seven lezzet tutkunları için kaçırılmaması gereken tatlar sunuyor. Herkese hitap eden bir mutfak kültürü olmasa da füzyon mutfağına seyahatlerinizde şans vermeniz size farklı tatların kapısını aralayabilir.

Bugün Diyet Yok, Lezzet Var

False