Adam Maher, PSV'ye transfer oldu

Güncelleme Tarihi:

Adam Maher, PSVye transfer oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2013 17:32

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde geçen sezon başarılı bir grafik çizerek dikkatleri üzerine çeken AZ Alkmaar'ın Fas kökenli genç yıldızı Adam Maher, PSV'ye transfer oldu.

Yurt dışından bazı takımların yanı sıra Ajax'ın da transfer listesinde yer alan ancak yüksek maliyetinden dolayı son anda vazgeçtiği 19 yaşındaki Maher, yeni kulübüyle 5 yıllık anlaşmaya vardı. Sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendisini PSV'li yapan anlaşmaya imza atan Maher'in, geçen sezon futbola veda eden Mark van Bommel'in giydiği 6 numaralı formayı taşıyacağı belirtildi.

Taraftarların büyük ilgi gösterdiği Maher, PSV'nin kendisini transfer etmek için büyük çaba harcadığına işaret ederek, beklentilere cevap vereceğini söyledi. Uzun zamandır almak istedikleri Maher'in felsefelerine uygun bir isim olduğunu kaydeden PSV sportif direktörü Marcel Barends ise transfer gerçekleştiği için memnun olduklarını ifade etti. Transferin maliyeti konusunda herhangi bir açıklamada bulunulmazken Hollanda basını, Maher'in bonservisinin 6,5 milyona avroya mal olduğunu yazdı.

Sezon sonunda görevinden ayrılan Dick Advocaat'ın yerine Phillip Cocu'nun teknik direktörlüğe getirildiği PSV'de daha önce Jeffry Bruma ve Florian Jozefzoon gibi isimler kadroya dahil edilmişti. Hollanda'da 6 sezondur şampiyonluk yaşayamayan Eindhoven ekibinden Jeremain Lens, Dries Mertens ve Erik Pieters gibi yıldızlar ise takımdan ayrılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!