Adalı Bay 658'i istedi

Güncelleme Tarihi:

Adalı Bay 658i istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2011 00:00

Metris Cezaevi’ndeki A-6 Koğuşu’nda Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş ve Yusuf Turanlı ile aynı koğuşta yatan Adalı’nın morali son derece bozuk. Serdal Adalı’yı her gün en az 50 kişi ziyaret ediyor...

ŞİKE soruşturmasında tutuklanan Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu ve siyah beyazlı kulübün güvenlik müdürü Ahmet Ateş’in moralleri son derece bozuk. Özellikle de Adalı’nın, içine düştüğü durumu hazmedemediği öğrenildi.

Metris Cezaevi’nde yatan Adalı, Havutçu ve Ateş, aynı soruşturmada tutuklanan Yusuf Turanlı ile A-6 Koğuşu’nda kalıyor.

Metris Cezaevi, F tipi olmadığı için bütün tutuklular birbirlerini görebiliyor.

Moralsizliği ile dikkat çeken Havutçu, kendisini ziyarete gelen yakınlarına, “Ben suçsuzum. Hiçbir şey konuşmadım” diyor.

Ateş de isyanını, “Benim ne ilgim var böyle şeylerle” diyerek dile getiriyor.

En çok ziyaretçisi olan isim Serdal Adalı. Her gün en az 50 kişi Metris Cezaevi’ne, Adalı’yı görmeye geliyor.

Adalı, avukatı Ömer Durak’tan, John Verdon’un yazdığı, “Bay 658” diye adlandırılan bir adamın anlatıldığı “Aklından Bir Sayı Tut” adlı romanı istedi.

İbrahim Akın ise sürekli, “Kandırıldım. Emniyette baskı gördüm. Avukatım aracılığıyla açıklama yapıp, basında yazılanların doğru olmadığını belirteceğim” diyor.

Bütün yalanlar ortaya çıkacak

“Beşiktaş’ın şahsım üzerinden yıpratılmaması için istifa ediyorum” diyen Serdal Adalı, “Günü geldiğinde benimle ilgili tüm yalanlar ortaya çıkacak ve aklanacağım” dedi.

SERDAL Adalı, dün avukatı Ömer Durak aracılığıyla yazılı açıklama yaparak, Beşiktaş Kulübü Asbaşkanlığı ve Futbol Komitesi Başkanlığı görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Şike soruşturması kapsamında kendisi ve Beşiktaş Kulübü ile ilgili bazı iddiaların gündeme getirildiğini ifade eden Adalı, “Soruşturmanın gizliliğine rağmen, medyada ‘delil’ adı altında yer alan, hiçbir şekilde aslı olmayan ifade ve telefon görüşmelerinin doğruymuş gibi gösterilmesinin hiçbir vicdana sığmayacağını, insan haklarına ve evrensel hukuka son derece aykırı ve kaygı verici olduğunu kamuoyunun dikkatine sunmak isterim” dedi. Adalı, şöyle devam etti:

İddialar gerçek dışı

“Yapmadığım görüşmeler, asla içinde olmadığım diyaloglar, sanki gerçekmiş gibi medyada yer almaktadır. Sözü edilen diyalogların içerisinde olmadım. Bundan hiçbir Beşiktaşlının şüphesi olmasın ve bu yüzden başını eğmesin.
Soruşturmadaki gizlilik kararı nedeniyle, bu gerçek dışı haberlerin yalan olduğunu gösterecek belge ve bilgileri sunamıyorum. Ancak, yüce yargı soruşturmadaki gizlilik kararını kaldırdığında, yani günü geldiğinde tek tek bu yalanlar ortaya çıkacak, kulübüm ve şahsım bu süreci aklanacaktır.

Tüm gelişmeler ışığında, Beşiktaş Jimnastik Kulübünün şahsım üzerinden yıpratılmasına engel olmak amacıyla, asbaşkanlık ve futbol komitesi başkanlığı görevlerimden istifa ediyorum.”

Allah kimseyi Metris’e düşürmesin

BEŞİKTAŞ Kulübü Kongre Üyesi ve Avukat Ali Rıza Dizdar, Metris Cezaevi’nde ziyaret edip görüştüğü Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’in psikolojik durumları hakkında bilgi verdi. Dizdar, şunları söyledi:
“Cezaevine Ahmet Ateş için gitmiştim ama üçünü de gördüm. Serdal Adalı moralman bitikti. Bu duruma düşmeyi hazmedemediğini söyledi. Bana, ‘Bunca yıllık işadamıyım. Yurt içi ve dışında bir sürü işyerim var; bugüne dek bir tek soruşturmam bile yok. Ama Türkiye’de, gönül verdiğim kulübüm uğruna buralara düştüm. Allah kimseyi Metris’e düşürmesin’ dedi. Tayfur Havutçu ile Ahmet Ateş de son derece moralsizler. Haksızlığa uğradıklarını düşünüyorlar. Tayfur Hoca ‘Bizim gibi insanlar bu kadar kolay Metris’e getirilmemeli’ diyor.”

Aklından Bir Sayı Tut

SERDAL Adalı’nın, okumak için istediği “Aklından Bir Sayı Tut” adlı romanın tanıtım yazısında şu ifadeler yer alıyor:
Bir adam, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: “Aklından herhangi bir sayı tut - 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı.” Adam öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: “Sırlarını bildiğimi göreceksin... küçük zarfı aç.”
“Aldıklarını geri vereceksin
Vermiş olduklarını aldığın zaman.
Biliyorum ne düşündüğünü,
Ne zaman uyuduğunu,
Nereye gittiğini,
Nereye gideceğini.
Seninle bir randevumuz var,
Bay 658.”

Cezaevindeki BJK’lılara temiz elbise ve ayakkabı
/images/100/0x0/55ea4616f018fbb8f8755809

Seyit ERÇİÇEK / İSTANBUL
BEŞİKTAŞ İkinci Başkanı Metin Keçeli ile yöneticiler Engin Baltacı, Doğan Küçükemre ve Ahmet Akpınar, dün Metris Cezaevi’ne gidip, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’i ziyaret etti. Arkadaşlarına bir poşette temiz elbise ve ayakkabı götüren yöneticiler, cezaevinde yaklaşık 3 saat kaldı.

Beşiktaşlı duruşu

Çıkışta gazetecilere konuşan Engin Baltacı, görüşmede Adalı’nın istifa mektubunu okuduğunu belirtip, şunları söyledi:

“Serdal Adalı istifa kararıyla, Beşiktaşlı duruşu sergilemiştir. Bizde transfer görüşmeleri nisan ayında başlar. Komite transfer etmeyi düşündüğü oyuncular, onların temsilcileri ve kulüp başkanları ile temasa geçip görüşür. Tamamıyla transfer üzerine konuşmalar yapılmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!