Adalet Yürüyüşü’ne Strasbourg’tan destek

Güncelleme Tarihi:

Adalet Yürüyüşü’ne Strasbourg’tan destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2017 11:04

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü, Avrupa ülkelerinde de devam ediyor. Fransa’nın Strasbourg kentinde, komşu Alman şehirlerindeki 10 derneğin düzenlediği Adalet Yürüyüşü’ne yüzlerce kişi katıldı.

Haberin Devamı

YÜRÜYÜŞ Strasbourg’un Kleber meydanında başladı. Yaklaşık 1.5 saat süren yürüyüş Avrupa Konseyi önünde yapılan basın açıklamasıyla sona erdi. Strasbourg caddelerini sloganlarla inleten eylemciler, sloganlarında Türkçe-Fransızca Türkiye için adalet istiyoruz çağrısında bulundu. Taşınan dövizlerde Türkçe, Fransızca, Almanca yazılı olarak ‘Adalet’ mesajları yer aldı. Strasbourg Adalet Platformu ismi altında Avrupa Konseyi önünde yapılan basın açıklamasında şu mesajlar verildi:
“15 Temmuz darbe girişiminden bugüne AKP hükümetinin uyguladığı OHAL ortamında 110 binin üzerinde kamu emekçisinin ve yüzlerce akademisyenin işinden ihraç edildiği, peş peşe çıkarılan KHKlarla 300’den fazla gazete, televizyon, basın kuruluşlarıyla çok sayıda dernekler baskıyla sansürlenip kapatılmıştır. Halkın iradesiyle seçilmiş 13 milletvekili ve 93 belediye başkanı, 159 gazeteci ve çok sayıda aydın keyfi bir şekilde tutuklanmıştır. 16 Nisan referandumun şaibeli geçmesi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun geçersiz olan mühürsüz oyları onaylayarak, hukuk ve mevcut anayasaya aykırı bir karar almıştır. Cumhurbaşkanının tarafsızlığın ortadan kaldırılmasına yönelik adımlarla parti başkanlığına geçerek, kuvvetler ayrılığı ilkesi ve hukukun üstünlüğü hiçe sayılmıştır.”

Haberin Devamı

ADALET YENİDEN İNŞA EDİLMELİ

“Türkiye’de adaletin önü tamamen kapatıldı. Bu sürecin devam etmesiyle KHK’lar, LGBT bireylerin yürüyüşünü ve çalışanların grevleri yasaklandı. Semih Özakça, Nuriye Gülmen gibi çok sayıda akademisyen işten çıkarıldı. Açlık grevlerin 120’nci gününde halen keyfi bir şekilde tutuklu bulunuyorlar. Kadına, çocuklara ve şiddete yönelik taciz, tecavüz ve ölümlerin bir an önce son bulmasını ve suçluların yargılanmasını önemle vurguluyoruz. 15 Haziran’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, gazeteci ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası başlayan Adalet Yürüyüşü’nün devam ettiği bu günlerinde Türkiye’de adalet, demokrasi, barış, eşitlik isteyen herkesin desteklediği bir yürüyüş haline dönüşmesi, en temel ve acil sorunlar etrafında birlikteliğin gerekliliğine vurgu yapılması, hepimiz tarafından önemini korumaktadır. Ankara’dan başlayıp İstanbul’a doğru yürüyen herkesin Adalet talebini selamlıyoruz. Bir an önce Türkiye’de adaletin ve hukukun yeniden inşa edilmesini talep ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!