Adalet Partisi Genel Başkanlığına Vecdet Öz seçildi

Güncelleme Tarihi:

Adalet Partisi Genel Başkanlığına Vecdet Öz seçildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2015 11:29

Adalet Partisi 34 yıl aranın ardından ilk Kurucular Kurulu Toplantısı'nı yaparak Türkiye siyasi hayatındaki yerini aldı. 

Haberin Devamı

Kurucu Genel Başkanlığını Sağlık Bakanlığı eski müsteşarlarından Profesör Vecdet Öz'ün üstlendiği Adalet Partisi, 102 kurucu üye ve 31 Genel Başkan Yardımcısıile ilk toplantısını Eyüp Meşale Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi. 

Darbelerle kapatılmış olan Adalet Partisi'nin Türkiye'nin son kitle partisi olduğunu söyleyen Kurucu Genel Başkan Vecdet Öz, ülkemizin çok ciddi bir siyasi süreçten geçtiğini söyledi. Son 30 yıldır Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada tehlikeli oyunlar oynandığını söyleyen Öz, “Malesef ki Türkiye bu oyunun son halkası oalarak oyunun aktörü haline getirilmiştir. Bölgede son bir kaç yılda 250 'ye yakın terör örgütü ortaya çıkmıştır. 2012 yılından itibaren terör gittikçe tırmandırılmıştır. Malesef ki Türkiye baş edilemez bir terör kaosuna sürükleniyor”diye konuştu. 

Haberin Devamı

Son yıllarda geleneksel devlet anlayışının yok edildiğini dile getiren Vecdet Öz, “Bürokrasi ve hiyerarşi tahrip edildi. Devlet kadroları rantın her türlü müdehalesinin yapılabildiği hale getirilmiştir. Tahribat öyle boyutlara ulaşmıştır ki alerjilerinin olduğu T.C. İbaresini bile tüm tabelalardan sökmüşlerdir” dedi.

Ekonomi Çöktü
Uygulanan yanlış politikalar yüzünden milli ekonominin çöktüğünü belirten Öz, “Ekonominin çökmesi beraberinde aile yapısının bozulmasını da getirdi. Çekirdek aile diye bir şey kalmadı. Boşanmalar arttı. Cinayetler ve intiharlarda yüksek artışlar yaşandı”dedi.

“Muhalefet de Suça İştirak Ediyor”İktidar partisi kadar muhalefet partilerinin de şu an ki olumsuz tabloda suçlu olduğunu söyleyen Öz, “CHP de ideoloji partisi haline gelmiştir. İktidar ile birlikte Türkiye'nin geleceği ile oynuyorlar. Yakın gelecekte Yugoslavya'da oynanan oyunların aynısı bugün Türkiye'de oynanıyor” şeklinde konuştu. 

Doğrunun ideolojisinin olmadığını söyleyen Öz, “Bizim muhatabımız Cumhuriyettir. Atatürk İlke ve İnkilaplarıdır. Bizim muhatabımız millettir” dedi. 
“Demirel'den icazet aldık”Süleyman Demirel'in sağ sol demeden tüm kesimlerin takdirini almış büyük bir devlet adamı olduğunu belirten Öz, “Bu yola ondan icazet alarak çıktık”dedi.

“AP demokrasinin kalesi olacak”Türkiye'de yaşayan tüm kesimleri kucaklayacaklarını söyleyen Öz, “Çiftçinin köylünün partisi olacağız. Programımız, tüzüğümüz liberaldir. Aynı zamanda sosyal demokrat bir anlayışa da sahibiz. Şu an solcu partilerin uygulamadığı sosyal devlet anlayışını da biz uygulayacağız”dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!