Adalet Bakanlığı çalışma başlattı: 3 kırmızı bülten 3 iade talebi

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanlığı çalışma başlattı: 3 kırmızı bülten 3 iade talebi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 22:32

İstanbul, İzmir ve Bursa’daki mahkeme ve savcılıkların, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında Fetullah Gülen hakkında hazırladıkları 3 kırmızı bülten, 3 de iade talebiyle hazırladığı dosyalar, Adalet Bakanlığı’na ulaştı.

Haberin Devamı

Bakanlığın başlattığı çalışmaların tamamlanmasının ardından Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması için İnterpol Genel Sekreterliği’ne kapsamlı bir başvuruda bulunulacak. İnterpol Genel Sekreterliği ‘kırmızı bülten’ talebini kabul ederse Gülen’in tüm dünyada aranması sağlanacak. Bakanlık, Gülen’in bulunduğu ülkeden iadesi talebi için de çalışma başlattı.

HAZIRLIK YAPIYORUZ
Gülen hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ‘iade’, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ‘kırmızı bülten’ ve ‘iade’, İzmir Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ‘kırmızı bülten’, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi ise ‘kırmızı bülten’ ve ‘iade’ talep etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İnterpol’ün Gülen Cemaati’ni ‘terör örgütü’ kabul etmediğine ilişkin yazısının ardından yeni bir çalışma yapıldığını açıkladı. Bozdağ gazetecilerin sorusu üzerine, “İnterpol tüzüğüne uygun başvuru yapmaya özen gösteriyoruz. Bazen siyasi karar veriliyor. Özdemir Sabancı cinayetiyle ilgili Feriye Erdal’ı hâlâ vermiyorlar. FETÖ ile ilgili Türkiye’nin iç hukukuna uygun İnterpol’e dair bir hazırlık yapıyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!