Adalet Bakanı Kenan İpek: YSK’nın kararının gerekçesine bakmak lazım

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanı Kenan İpek: YSK’nın kararının gerekçesine bakmak lazım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 19:27

Adalet Bakanı Kenan İpek, YSK’nın sandıkların taşınmasıyla ilgili aldığı kararın gerekçesine bakmak gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Kenan İpek, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Teftiş Kurulu Başkanı Selim Yıldız’ın eşi savcı Canan Yıldız’ın cenaze törenine katılmak üzere karayoluyla Samsun’un Terme ilçesine geldi. İki yıldır kanserle mücadele eden ve tedavi gördüğü Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden Canan Yıldız, Evci Merkez Camide kılınan öğlen namazının ardından Evci Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Bakan İpek’in yanısına Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeleri, Danıştay Üyeleri, hakimler, savcılar ve yakınları katıldı.

Cenaze töreninin ardından Bakan Kenan İpek, Samsun Adliyesi’ne gelerek Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun ile Bölge Adliyeleri Başsavcısı Fahri Günay’ı ziyaret etti. Bakan Yıldız daha sonra yaya olarak Valilik Binasına geçerek Samsun Valisi İbrahim Şahin’i de makamında ziyaret etti. Bu sırada Samsun’da olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çığatay Kılıç da valilik binasına geldi ve iki bakan bir arada bir süre sohbet etti.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Kenan İpek: YSK’nın kararının gerekçesine bakmak lazım
YSK'dan sandık taşımaya ret

Bakan İpek, Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum ilçesine yaptırılan, İstanbul Adliye Sarayında odasında teröristler tarafından rehin alındıktan sonra şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın adı verilen parkı gezdi. Burada gazetecilerin Yüksek Seçim Kurulu’nun sandıkların taşınmasıyla ilgili sorusunu cevaplayan Adalet Bakanı Kenan İpek, "Arkadaşlar dün Ankara’da da bu soru sorulduğunda Anayasa ve Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun gereği yetkinin Yüksek Seçim Kurulu’nda olduğunu ve mutlaka bir karar vereceğini söylemiştim. Bir yorum yapmamıştım. Bugün oy çokluğuyla bir karar alındığını ben de öğrenmiş bulunuyorum. Ancak gerekçesini ben de bilmiyorum. Mutlaka gerekçesini bakmak lazım, görmek lazım, İçişleri Bakanlığından, yani güvenlik güçlerinden, güvenlik riski konusunda yüksek seçim kurulunun dün veya bugün bir isitaşere yapıp yapmadığını, görüş alıp almadığını bilmiyorum. Benim şahsi kanaatim mutlaka güvenlik riski konusunda görüş alınması gerekirdi diye düşünüyorum. İnşallah almışlardır. Ve bu şekilde değerlendirip karar vermişlerdir. Yine söylüyorum gerekçeyi bilmiyorum, gerekçeye bakmak lazım. 1 Kasım’da vatandaşın burnu kanamadan, özgürce sandığa gider oylarını kullanırlar. Bunu temenni ediyorum" dedi.

Bakan Kenan İpek ziyaretlerinin ardından karayolu ile Samsun’dan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!