Adalarda "3 günlük tatil" hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Adalarda 3 günlük tatil hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 11:42

Kuzey Ege'nin gözde turizm adaları olan Cunda, Gökçeada ve Bozcada ile Marmara'nın önemli turizm merkezi Avşa Adası'nın, 19-21 Mayıs'taki 3 günlük tatili yüzde 100 dolulukla geçirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

"YÜZDE 100 DOLULUK BEKLENİYOR"

Bu yıl cuma gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın hafta sonu ile birleşmesi, 1 Mayıs'ta olduğu gibi 3 günlük tatil fırsatı oluşturdu. Yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm merkezlerinden olan Avşa, Cunda, Gökçeada ve Bozcaada'daki turistik tesislerde 1 Mayıs'la birleşen hafta sonunda yer bulamayan tatilciler, günler öncesinden otel rezervasyonlarını yaptırmaya başladı.

Adalarda tatili arzulayanların talebiyle doluluk oranları yüzde 80'i aşarken, bölge tesislerinin 3 günü yüzde 100 dolulukla geçirmesi bekleniyor.

"TATİL YAPMAK İSTEYEN GEÇ KALMASIN"

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin yaptığı açıklamada, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin adaya geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

1 Mayıs ile hafta sonunun birleşmesiyle oluşan 3 günlük tatilde Gökçeada'da ciddi bir hareketlilik yaşandığını dile getiren Çetin, "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın cuma gününe denk gelmesiyle 3 günlük bir tatil daha var. Rezervasyonlar tamamlanmak üzere, burada tatilini geçirmek isteyenler geç kalmasın. Doluluk yüzde 90'ları geçti." dedi.

"ÇOK AZ YER KALDI"

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Ülke Diler ise yorucu geçen kış döneminin ardından başlayan yaz dönemi hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Diler, 3 günlük tatil için Bozcaada'nın rezervasyonlarının yüzde 90'ları geçtiğini ifade ederek, "Şu anda tüm ada işletmecileri sezon arifesinde mutluluk yaşıyor diyebilirim. Rezervasyonu olmayan çok az yer kaldı. Büyükşehir stresinden kaçmak isteyen ziyaretçilerimiz Bozcaadamızı yoğunlukla tercih ediyorlar. Bu anlamda Bozcaada tercih sıralamasında üst noktalarda. Hafta sonunu tam dolulukla geçireceğiz." diye konuştu."

"BÜTÜN OTELCİLERİMİZE CAN SUYU OLACAK"

Tarihi yapıları, taş evleri, Arnavut kaldırımları, plajları ve ünlü restoranlarıyla ülkenin dört bir yanından, yurt dışından turist ağırlayan Cunda (Alibey) Adası'nda da kıştan çıkan turizmciler, mayıs ayında 3 günlük tatillerle oluşan yoğunluktan memnun.

Ayvalık Turizm Derneği Başkanı ve Ayvalık Turizm Geliştirme ve Hizmet Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri Ümit Özgültekin, üç günlük tatilde adadaki tesislerin yüzde 100 dolulukla hizmet vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

1 Mayıs'taki yoğunluğu19 Mayıs'ta da göreceklerini ifade eden Özgültekin, şunları kaydetti:

"Çok iyi denk geldi bu sene. Hem adada hem Ayvalık'ta bütün otelcilerimize bir can suyu olacaktır ve sezona da iyi bir hazırlıkla girmiş olacağız. Cunda Adası'nda doluluk oranları yüzde 80'i aştı ama bugünlerde tam dolululuk yakalanır. Ayvalık Belediyesi, misafirlerin rahat bir tatil geçirmesi için hazırlıkları aralıksız sürdürüyor. Üç günlük bayram tatilinde herkes çalışıyor olacak, ziyaretçiler de tatilini yapacak."

Cunda Adası'nda butik otel ve restoran iletmeciliği yapan Volkan Bekit, mayıs ayı başındaki 3 günü çok yoğun geçirdiklerini belirterek, "19 Mayıs'ta da otel olarak rezervasyonlarımız dolu, ilçe genelinde de yüzde 90 doluluk oranı var diye konuşuluyor. 1 Mayıs'ı aratmayacak gibi görünüyor. Turizmciler için sevindirici. Sezon hareketli geçecek bu sene." dedi.

"EK SEFERLER YAPILACAK"

Haberin Devamı

Avşa Adası'nın bağlı olduğu Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Avşa'nın her tatil dönemi gibi yine ilgi odağı olduğunu söyledi.

Otellerde rezervasyonların tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayan Aksoy, "19 Mayıs'a kadar tüm hazırlıklar da tamamlanmış olacak. Biz bu 3 günlük sürede en az yüzde 80'nin üzerinde bir doluluk oranı bekliyoruz. Hazırlıklarımız bu yönde. O dönemde İstanbul ve Balıkesir'den adalarımıza ek seferler yapılacak, deniz ulaşımı firmaları bu konuda hazırlıklarını sürdürüyor çünkü yoğun bir akış yaşanıyor. Çevre temizliği için görevliler 24 saat hizmet verecek." ifadesini kullandı.

Adalarda 3 günlük tatil hazırlığı


İŞTE SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!